KISIĆ OBJASNILA ZAŠTO JE KORONA BUKNULA: Najveći rizik se dešava u ovim situacijama

Obavezno pročitajte

Kisić o novom žarištu

Kisić Tepavčević je istakla da više od 75 odsto svih novopotvrđenih slučajeva nema nijedan simptom infekcije

Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je velika većina novozaraženih korona virusom sa područja Beograda i da su epidemiloška istraživanja pokazala da je do prenošenja infekcije došlo u zatvorenom prostoru, na proslavama, gde su bila veća okupljanja.

- Advertisement -

Ona je za RTS rekla da je to glavni razlog zbog kojeg se prethodnih dana registruju dvocifreni brojevi novih slučajeva korona virusa.

Kisić,

Ukazala je da u najvećem delu Srbije duže od dve nedelje nema prijavljenih slučajeva infekcije.

Kisić Tepavčević je istakla da više od 75 odsto svih novopotvrđenih slučajeva nema nijedan simptom infekcije i da ne bi ni bili otkriveni da nisu testirani i da se za njima nije tragalo.

„Tako će se nastaviti u u narednom periodu, da li će se oni testirati zavisi od metodoloških protokola i saveta Svetske zdravstvene organizacije“, istakla je.

S obzirom na to da je od sutra najavljeno otvaranje granica ka Grčkoj, ona je ponovila da su odgovornost i procena rizika ključne mere i glavno oružje u borbi protiv korona virusa.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kraj zapadnog sna: Niko u svetu ne može da mu parira

Uprkos nadama i prognozama Zapada da će specijalna vojna operacija u Ukrajini devastirati ruski narod i svrgnuti Putina sa...

Još priča na sličnu temu