KISIĆ: Nema utakmica pred publikom, nema popuštanja mera

Obavezno pročitajte

Do sada su u Srbiji tri osobe imale ozbiljnije reakcije na vakcinu koje su zahtevale hospitalizaciju, otkrila je nakon sednice Kriznog štaba ministarka Darija Kisić Tepavčević.

“Bile su tri neželjene reakcije koje zahtevaju hospitalizaciju. U pitanju je bio jedan hematom, jedno zapaljenje limfnih čvorova i jedna blaža alergijska reakcija”, rekla je Kisić. Ona je dodala da su svi problemi “vrlo brzo sanirani” te da su pacijenti pušteni kućama.

kisic

“Nisu bili životno ugroženi. Od početka sprovođenja vakcinacije, zaposleni i korisnici u gerontološkim centrima bili su prioritet. Imali smo visoku zainteresovanost za primanje vakcine. Imajući u vidu sve navedeno, danas smo usvojili preporuku da se vakcinisanim korisnicima dozvole posete u kontrolisanim uslovima, uz poštovanje preporuka”, rekla je ona.

- Advertisement -

Ministarka je rekla i da je na današnjoj sednici razmatrano pitanje dopuštanja igranja fudbalskih utakmica pred publikom, ali da Krizni štab ne vidi mogućnost za takvu odluku za sada.

Upitana o merama u borbi protiv koronavirusa, rekla je da nije moguće prognozirati do kada će trajati.

“Ovo je najzad aktivna borba”, rekla je Kisić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu