KINESKI AMBASADOR: Rusija i Ukrajina spremne za pregovore, ali Amerika ne želi kraj rata

Obavezno pročitajte

Ambasador Kine u Francuskoj Lu Ša izjavio je da Amerikanci nisu zainteresovani za okončanje sukoba u Ukrajini.

„Neophodno je da sve strane u sukobu budu zainteresovane za to i da imaju želju da započnu dijalog. Sada vidimo da rukovodstvo Rusije ima želju da započne pregovore, ukrajinska strana je takođe izrazila želju za pregovorima. Međutim, meni se čini da Amerikanci ne žele kraj rata, a članice NATO nastavljaju da isporučuju Ukrajini oružje“, rekao je kineski ambasador u intervjuu za francusku televiziju „LCI“.

- Advertisement -

Komentarišući apele zapadnih lidera Pekingu da izvrši uticaj na Rusiju po pitanju Ukrajine, diplomata je kazao da kineska diplomatija ne uključuje takve metode.

„Kineska diplomatija nikada neće zagovarati vršenje pritiska na bilo koju zemlju. To nije u našem stilu“, rekao je Lu Ša.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Kine objavilo dokument od 12 tačaka u kojem je detaljno iznet stav Pekinga o rešavanju konflikta u Ukrajini, a kao najvažnija stavka navodi se momentalni prekid neprijateljstava i prelazak na mirovne pregovore.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen srpski ratni veteran na Jarinju, po ulasku na KiM mu se gubi svaki trag!

Sinoć nešto posle jedanaest časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici šiptarske policije uhapsili su srpskog borca, koji je vozilom...

Još priča na sličnu temu