KINA: SZO pokušava da nas „ocrni“ oko izveštaja o poreklu korone

Obavezno pročitajte

Kineski zdravstveni zvaničnici stali su u odbranu svog istraživanja porekla koronavirusa i kritikovali Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) nakon što je njen direktor Tedros Adhanom Gebrejesus izjavio da je Peking trebalo ranije da podeli te informacije.

„Komentari SZO su bili uvredljivi i bez poštovanja“, rekao je direktor Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti Šen Hongbing.

- Advertisement -

On je optužio SZO da pokušava da „ocrni“ Kinu i pozvao tu organizaciju da ne pomaže onima koji politizuju pandemiju korona virusa.

Generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus rekao je 17. marta da je novootkriveni genetski materijal prikupljen u Vuhanu u centralnoj Kini, gde su zabeleženi prvi slučajevi zaraze krajem 2019, „trebalo da bude podeljen pre tri godine“.

„Kao odgovorna zemlja i kao naučnici, uvek smo aktivno delili rezultate istraživanja sa naučnicima iz celog sveta“, rekao je Šen na konferenciji za novinare.

Poreklo virusa i dalje je u centru žestokih političkih sporova.

Mnogi naučnici veruju da je virus prešao sa životinje na čoveka na pijaci u Vuhanu, ali u tom gradu se nalazi i savremena laboratorija za viruse što je podstaklo glasine da je virus procureo.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

IRENA VUJOVIĆ POSLALA PORUKU: Ološ hoće da vlada sa ološem!

Član predsedništva Srpske napredne stranke i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pružila je podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, koji...

Još priča na sličnu temu