KIM DŽONG UN PISAO PUTINU: Rusija brani dostojanstvo od pretnji SAD i njihovih vazala!

0
306

Severnokorejski vođa Kim Džong Un poslao je pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na njegov 70. rođendan u kojem hvali njegovo vođstvo protiv „izazova i pretnji“ iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), objavili su u petak državni mediji službenog Pjongjanga, a prenosi južnokorejska agencija Jonhap. 

U pismu je takođe pohvalio Putinova „značajna dostignuća u postizanju velikog strateškog cilja za izgradnju moćne Rusije“ kroz njegove „energične aktivnosti“, prema Korejskoj novinskoj agenciji (KCNA).

„Danas Rusija pouzdano brani dostojanstvo države i svoje temeljne interese od izazova i pretnji od strane SAD i njegovih vazalnih snaga. Takva je stvarnost nezamisliva bez vašeg istaknutog vodstva i snažne volje“, rekao je Kim Džong Un.

On je dodao da su uzajamna podrška i saradnja između Pjongjanga i Moskve „ojačani kao nikada pre“ u borbi za razvoj tradicionalnih bilateralnih veza prema sporazumu sklopljenom na njihovom prvom samitu u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku 2019. godine. Tada je izrazio nadu da će njihove lične veze igrati veću ulogu u stabilnom razvoju odnosa dve zemlje.

Severna Koreja nedavno je naglasila svoje bliske veze s Rusijom usred hladnih odnosa s Južnom Korejom i zastoja u nuklearnim pregovorima sa Vašingtonom.

Ostavite komentar