15 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

“Kim Džong Un je u komi, sestra preuzima kontrolu”

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kima menja sestra

Južnokorejski diplomata Čang Song Min tvrdi da je lider Severne Koreje Kim Dzong Un u komi, a da je njegova sestra preuzela kontrolu nad Severnom Korejom.

- Advertisement -

Bivši pomoćnik pokojnog južnokorejskog predsednika Kim Dae Džunga tvrdi da Severna Koreja krije istinu o pogoršanju zdravlja svog vođe i kaže da je, koliko on shvata, vladar Severne Koreje u stanju kome, prenosi britanski Dejli Mejl.

On je za lokalne medije rekao da je Kimova sestra Kim Jo Džong u poziciji da preuzme neka ovlašćenja svog brata.

Čang Song Min to tvrdi iako su severnokorejski mediji objavili slike za koje se tvrdi kako dokazuju da je Kim prisustvovao sastanku vlade u četvrtak.

- Advertisement -

Nagađanja o Kimovom zdravstvenom stanju je sve više zbog izostanka njegovih javnih nastupa ove godine, navodi Dejli Mejl.

kim,

Prošle sedmice mediji su preneli da je Kim Džong Un dao veća ovlašćenja svojoj sestri i da je ona sada zadužena za severnokorejsku politiku prema SAD-u i Južnoj Koreji.

Inače, mnogi za Kim Jo Džong kažu da je svirepa, ako ne i opasnija od brata i podsećaju na slučaj kada su propagandni baloni i drugi materijali protiv vođstva Pjongjanga osvanuli na granici sa Južnom Korejom i opasno je naljutili

Ona je taj čin ocenila kao kršenje sporazuma između Severne i Južne Koreje, pa je naredila da se digne u vazduh zgrada koja je služila za razgovore dve Koreje.

- Advertisement -
SourceNova S
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti