27.1 C
Belgrade
sreda, 10 avgusta, 2022

KIM DŽONG UMIRE: Srušio se u toku posete početkom meseca

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zdravlje severnokorejskog lidera Kim Džong-una navodno je u vegetativnom stanju nakon što je početkom ovog meseca podvrgnut neuspešnoj kardiovaskularnoj proceduri, navodi medicinski tim koji ga leči.

Usred oprečnih izveštaja o Kimovom zdravlju, japanski nedeljnik „Shukan Gendai“ izvestio je u petak da je član kineskog lekarskog tima koji se nalazi u Severnoj Koreji na kratko objasnio situaciju.

- Advertisement -

Medicinski stručnjak rekao je da je tokom posete jednom selu početkom ovog meseca Kim odjednom stisnuo grudi i pao na zemlju. Lekar koji je bio u pratnji severnokorejskog vođe odmah je na licu mesta uradio reanimaciju a zatim su Kima odveli u obližnju bolnicu.

Kina je poslala tim u Severnu Koreju, uključujući medicinske stručnjake koji će ga savetovati, kažu četiri osobe upoznate sa situacijom. Rojters nije bio u stanju da odmah utvrdi šta putovanje kineskog tima signalizira u pogledu Kimovog zdravlja. Međutim, japanski nedeljnik „Shukan Gendai“ tvrdi da je kineske medicinske stručnjake u pomo’ poyvao jedan od Kimovih lekara.

Delegacija koju predvodi visoki član Odeljenja za međunarodnu vezu Komunističke partije Kine napustila je u četvrtak Peking i krenula ka Severnoj Koreju.

- Advertisement -

Daili NK, veb sajt sa sedištem u Seulu, objavio je ranije ove nedelje da se Kim oporavljao nakon što je prošao kardiovaskularnu proceduru 12. aprila poyivajući se na jedan neimenovani izvor u Severnoj Koreji.

Južnokorejski vladini zvaničnici i kineski zvaničnik iz Odeljenja za vezu osporili su naknadne izveštaje koji su sugerisali da je Kim bio u ozbiljnoj opasnosti nakon operacije. Južnokorejski zvaničnici rekli su da nisu otkrili znakove neobičnih aktivnosti u Severnoj Koreji.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti