KIM DŽON U KOVČEGU: Fotografija koja je obišla čitav svet! (FOTO)

Obavezno pročitajte

Kim Džong-un glavna je tema svetskih medija usled šuškanja o njegovom lošem zdravstvenom stanju pa čak i neproverenim informacijama da je preminuo, a ulje na vatru dolivaju društvene mreže na kojima se pojavila navodna fotografija lidera Severne Koreje u staklenim kovčegu. 

Naime, na mutnoj fotografiji vidi se osoba nalik severnokorejskom lideru kako leži u staklenom kovčegu ali nikakvih potvrda nema da li je reč o fotomontaži ili ne. 

- Advertisement -

U međuvremenu vesti o Kimu Džong-unu ne prestaju da pune neslovne strane sa prilično kotradiktornim informacijama od toga da je u pitanju propaganda i laž, do njegove moždane smrti pa čak i povlačenja iz javnosti zbog koronavorusa.

Paralelno sa tim, državni list Rodong šinmun objavio je danas da je lider Severne Koreje uputio pismo zahvalnosti građevinskim radnicima koji rade na modernizaciji grada Samjijon.

Kim je viđen poslednji put u javnosti 11. aprila nakon čega je navodno imao operaciju na srcu. 

Američki list “Njujork post”, pozivajući se na jednog od rukovodilaca televizije HKSTV iz Hongkonga, piše da je Kim Džong-un preminuo prema informacijama od  “veoma pouzdanog izvora”, prenosi Espreso.rs.

“Internešnal biznis tajms” precizira da je potpredsednica HKSTV objavila na kineskoj društvenoj mreži “Veibo” saopštenje o smrti severnokorejskog lidera, gde je prati 15 miliona ljudi.

Njeni pratioci ne samo da aktivno dele objavu, nego i fotografiju na kome se navodno Kim Džong Un nalati u staklenom kovčegu.

Međutim, japanski list Šukan Gendai obaveštava da je severnokorejski lider živ, ali da se nalazi u „vegetativnom stanju“ nakon operacije srca. List je objavio i priču kineskog stručnjaka, koji je navodno saznao od severnokorejskih lekara da se Kim Džong -un početkom aprila “uhvatio za grudi i pao”.

SourceKurir

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu