KFOR izašao iz svog mandata suprotno Rezoluciji UN, radi kriminalnih interesa svojih vlada (FOTO)

Obavezno pročitajte

Već više od nedelju dana kako je KFOR ogradio bodljikavom žicom i postavio naoružanu stražu u širem krugu oko zgrade opštine Zvečan.

Već više od nedelju dana kako je KFOR ogradio bodljikavom žicom i postavio naoružanu stražu u širem krugu oko zgrade opštine Zvečan.

- Advertisement -

Tekst i foto: Ivan Maksimović

Na ovaj način KFOR sprečava Srbe da izraze svoje demokratsko pravo i da negoduju protiv (za sada tek) pravnog nasilja nametanjem nelegitimne i ilegalne vlasti kosovskih separatista koja nema legitimitet čak ni po sopstvenom „zakonu“ i „pravu“. Takođe, dodatni razlog ovom protestu je i činjenica da tamo gde su vlast prezeli kosovski Albanci, tamo više nema Srba ali su uništene, zapaljene ili uzurpirane i srpske kuće, stanovi, imanja, crkve pa čak i groblja!

Ne baš prijateljski pogledi ispod šlemova i maski / Foto: Ivan Maksimović, KM novine

Da podsetim, Albanci sa Kosova i Metohije suprotno Međunarodnom pravu a na nagovor i uz pritisak američke vlade, februara 2008. ilegalno proglasili „nezavisnost“ na tlu Kosova i Metohije.

Istovremeno, taj prostor sva validna međunarodna politička i pravna tela, uključujući i Ujedinjene nacije, prepoznaju kao južnu srpsku pokrajinu.

Trenutak predaha ali sveprisutna opreznost i spremnost da se spreči svaki vid protesta / Foto: Ivan Maksimović, KM novine

Tako je KFOR, kao podorganizacija NATO alijanse, izašao iz svog mandata koji mu pruža Rezolucija UN 1244 i protivpravno stao na stranu i uz kosovske Albanace dok oni krše Međunarodno pravo oslanjajući se u tome na podršku Amerike i NATO pakta koji u ovom imaju svoje strateške, invazivne ciljeve o daljoj ekspanziji svog uticaja prema Rusiji i Aziji ali i eksploataciji ovog prostora koji je u svetskom i evropskom vrhu po zalihama uglja, rude i pijaće vode.

KFOR je „neprimetan“ sve dok su poslušni i mirni oni koje je došao da kontroliše i potčini interesima svoje zemlje / Foto: Ivan Maksimović, KM novine

Znajući sve ovo, za očekivati je da će Zapad još jednom žrtvovati svoje ideale li i hiljade srpskih sudbina i uništiti živote, zarad sopstvene koristi.

Bilo bi to po prvi put… ako bi smo se lagali.

SourceKMnovine

Ostavite komentar

Najnovije objave

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu NIN-u da će poreska inspekcija proveriti rad kol-centra Srpske napredne stranke. CINS...

Još priča na sličnu temu