KAŽNJEN: Policajcu na pitanje „Olovo?“ odgovorio sa „Na mom bolovo“

0
263

Policajac ostao bez komentara

Većina saobraćajnih prekršaja, od prolaska kroz crveno svetlo do nepropisnog parkiranja, svakodnevno prođe nekažnjeno. Ipak, jedan građanin susedne BiH nije imao toliko sreće, pa će morati da plati visoku cenu zbog načina na koji se našalio sa policajcem koji ga je zaustavio.

Policajac Kantona Sarajevo napisao je prekršajni nalog građaninu jer mu je na izgovorenu reč „Olovo?“, odgovorio rečima: „Na mom bolovo“ i sada će za svoj potez morati da plati visoku cenu. Državljaninu BiH je stigla prijava sa visinom kazne od 200 konvertibilnih maraka, odnosno 100 evra, zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo. 

policaja,

Službeno lice se pozvalo na zakonsku odredbu koja kaže da će se novčanom kaznom od 200 KM do 600 KM kazniti za prekršaj onaj ko na javnom mestu narušava javni red i mir naročito drskim ponašanjem, grubim vređanjem drugog lica ili drugim bezobzirnim ponašanjem ugrožava sigurnost ljudi ili izaziva osećanje fizičke ugroženosti, uznemirenosti ili negodovanja lica. 

Ostavite komentar