34.7 C
Belgrade
četvrtak, 18 avgusta, 2022

ĐACI I TEROR: Kako će biti kažnjavani oni koji ne budu nosili maske

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Đaci, kazne i nova školska godina

Ministarstvo prosvete nije uputilo posebne preporuke na koji način da postupaju nastavnici i direktori ako đaci odbiju da nose maske u školi, rečeno je Danasu u nekoliko obrazovnih ustanova.

Da li će i kojim propisima to biti regulisano, ima li direktor pravo da učeniku koji odbija da nosi masku uskrati pravo da nastavu pohađa u prostorijama škole i uputi ga da časove prati od kuće, pitanja su na koja iz Ministarstva prosvete nismo dobili odgovor.

- Advertisement -


Ministar prosvete Mladen Šarčević više puta je poručio da deci koja ne budu nosila maske sleduje ukor, pa čak i suspenzija.

đaci,

Početkom avgusta najavljivao je da će biti doneta „posebna pravila i uredba koji će važiti u vanrednim situacijama, a to je da učenik može biti suspendovan, jer ako bude češće skidao masku, on će ugroziti bezbednost druge dece“.

Pre nekoliko dana, međutim, ministar je poručio da u svakoj školi postoji pravilnik o ponašanju učenika u kome su jasno definisane lakše i teže povrede dužnosti.

- Advertisement -

– Ako je učenik opomenut jednom-dvaput, to je lakša povreda. Ali ukoliko je više puta ponovio opstruktivno ponašanje, to je teža povreda. Prema tome i kazne su veće – podvukao je Šarčević, dok više direktora sa kojima smo razgovarali tvrdi da nenošenje maske kao prekršaj ne postoji u postojećim pravilnicima o ponašanju učenika.

Epidemiolog dr Kon bio je nešto konkretniji:

– Najpre poželite detetu uspešnu školsku godinu, a onda ih naučite da maska štiti i njega i njegove drugare.

Srećno, školarci!

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti