KAZNENA RACIJA U NIKOLAJEVU: Ukrajinski bezbednjaci i 500 nacista privode proruski narod koji je nezadovoljan režimom

Obavezno pročitajte

ZAPOSLENI u Službi bezbednosti Ukrajine (SBU) stigli su u Nikolajev da izvrše kaznene racije protiv proruskih građana i onih koji su nezadovoljni režimom u Kijevu, rekao je Mihail Mizincev, šef ruskog Centra za kontrolu nacionalne odbrane.

-Ukrajinske vlasti su, po nalogu zapadnih mentora, izdale naređenje da se izvrši kaznene racije u Nikolajevu <…> zbog toga, oficiri SBU i do 500 militanata nacionalističkog bataljona Cunami, posebno obučeni za izvođenje ovakvih akata zastrašivanje, stiglo iz Kijeva, Odese i Lavova“, rekao je on.

- Advertisement -

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede „demilitarizacija i denazibiranje Ukrajine“, kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za „krvave zločine nad civilima“ Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i, 25. marta, završene su glavne zadatke prve faze – značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

SourceNovosti

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu