KARANTIN I POLICIJSKI ČAS: Evropa pooštrava mere!

Obavezno pročitajte

Karantin i policijski čas za ulazak u 2021.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, a uoči božićnih i novogodišnjih praznika evropske zemlje pooštravaju već postojeće restriktivne mere.
Nemačka je u ponoć ušla u potpuni karantin, a Francuska dosadašnje takozvano zaključavanje zamenjuje policijskim časom.


Potpuni karantin će trajati u Nemačkoj do 10. januara i u tom periodu će raditi samo prodavnice od vitalnog značaja poput supermarketa i apoteka, kao i banke.

Škole će, takođe, biti zatvorene tokom tog perioda, a od poslodavaca će se tražiti da zatvore preduzeća ili da njihovi zaposleni rade od kuće.

Tokom Božića od 24. do 26. decembra doći će do laganog popuštanja: tada će biti dozvoljeno da kao gosti u nečiju kuću dođu najviše četiri osobe i to iz najužeg porodičnog kruga, a koje ne pripadaju jednom domaćinstvu, prenosi Tanjug.

Za doček Nove godine biće na snazi zabrana okupljanja.

Ovaj Božić će biti potpuno drugačiji i u crkvama: minimalna udaljenost je jedan i po metar uz obaveznu masku. Pevanje nije dozvoljeno. Pravila se takođe odnose na sinagoge i džamije.

U Francuskoj će policijski čas važiti od 20 sati uveče do šest ujutru, kada ljudi neće moći bez dozvole da izađu iz kuća.

Izuzetak će biti Badnje veče ali će pravilo važiti za doček Nove godine. Barovi i restorani biće zatvoreni barem do 20. januara.

Nove mere „zaključavanja“ koje, između ostalog, podrazumevaju zatvaranje škola i prodavnica na najmanje pet nedelja, donete su i u Holandiji.

Škole, prodavnice koje nisu od vitalnog značaja, muzeji, teretane, pozorišta i frizerski saloni zatvoreni su od ponoći do 19. januara. Restrikcije će biti ublažene oko Božića kada će holandska domaćinstva moći da ugoste tri umesto dva gosta.

Premijer Đuzepe Konte Italije pozvao je građane da izbegavaju „neodgovorno“ okupljanje tokom praznika i najavio moguće pooštravanje mera u tom periodu.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

ALEKSANDAR VUČIĆ: Možda ćemo morati da uvedemo sankcije Rusiji, bolje je dok ne moramo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u parlamentu da će Beograd možda morati da uvede sankcije Rusiji. Vučić je rekao...

Još priča na sličnu temu