4.1 C
Belgrade
sreda, 1 decembra, 2021

KAPETAN DRAGAN: Vi ste izdajnici! Od malog Danila sam dobio 5 ili 10 evra!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, održao je konferenciju za medije na kojoj je istakao da su u suštini svi koji ga napadaju izdajnici. Očito da se Vasiljković „izleteo“ kada je izjavio da mu je sin predsednika Srbije Danilo Vučić zajedno sa navijačima Crvene zvezde poklonio 30.000 evra, stan i kola. „Možda je stavio pet ili 10 evra u vreću novca koju su mi uručili“ – dodao je on.

– U ime nekoliko hiljada Srba, dobrim delom navijača Crvene zvezde, hteli su da naprave veliki doček kakav dolikuje njihovom heroju jer ja sam za mnoge Srbe ipak heroj a mogu biti ratni zločinac samo za srbomrsce i izdajnike – kazao je Vasiljković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vasiljković je naveo da su oni koji su podelili vest da je od sina predsednika Aleksandra Vučića i navijača Zvezde dobio novac – izdajnici.

- Advertisement -

– To je toliko tipično za izdajnike. Možda je Danilo stavio pet ili 10 evra u vreću novca koju su mi uručili – istakao je on.

Vasiljković je takođe sasvim drugačije opisao doček koji su mu priredili u emisiji BalkanInfo.

– To nije bilo iz budžeta, da se razumemo. Tu su učestvovali sin predsednika Srbije, Zvezdini navijači… To su stvarno patriote. Svakog od njih koji su tamo bili možete da pogledate pravo u oči i u njima vidite stvarno rodoljuba. Hvala im puno za to. Realno, za projekte koje ja radim nisu to neke velike pare. Ja sam podelio nekih 28 miliona dolara tokom postojanja fonda „Kapetan Dragan“, 14.000 stipendija do punoletstva po 100 dolara, pa izračunajte koliko to ide. Sve ovo što sam ja nabrojao da sam dobio je relativno – istakao je tada Vasiljković.

- Advertisement -

Postavlja se pitanje otkud pravo Draganu Vasiljkoviću da odlučuje od tome ko je izdajnik, a ko ne? I zbog čega je on veći Srbin od onih građana koji se sa pravom pitaju zašto je baš i sin predsednika učestvovao u doniranju novca, stana i kola kapetanu Draganu? Javnost ima pravo da zna odakle je taj novac došao, s obzirom na to da se radi o pozamašnoj sumi.

Izgleda da oni koji poržavaju oslobađanje ubice Zorana Đinđića, kao i oni koji su osuđeni za ratne zločine imaju ekskluzivno pravo da biraju ko je izdajnik, a ko ne. Takvom retorikom se služi i vlast, pa nije čudo da se time služi i kapetan Dragan, ipak mu je Vučićev sin sa navijačima Zvezda puno pomogao…

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti