KANCELAR PREKINUO DISKUSIJU: Austrija ostaje neutralna

Obavezno pročitajte

Austrijski kancelar Karl Nehamer prekinuo je diskusiju o ukidanju neutralnosti Austrije porukom „Austrija ostaje neutralna”.

„Austrija je bila neutralna, ona jeste neutralna, i Austrija će ostati neutralna”, podvukao je Nehamer i poručio da je za njega time diskusija okončana, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, neutralnost je bila dobra za Austriju.

- Advertisement -

On je naglasio da trenuto postoji rat, da je potrebna brza pomoć, brza solidarnost za ljude na licu mesta, kao i podrška za političko odgovorne koji tamo strahuju za život, a da ne trebaju diskusije koje nemaju nikakve osnove u realnosti.

Time je Nehamer indirektno odgovorio na zahtev nekadašnjeg predsednika parlamenta Andreasa Kola, koji je u autorskom tekstu u dnevniku „Klajne Cajtung” izneo da Austrija treba da pristupi NATO ili vojsci EU.

Sličnu izjavu je dala „siva eminencija” u vladajućoj Narodnoj partiji Austrije (OVP), guvernerka pokrajine Donja Austrija Johana Mikl Lajtner.

„Nećemo menjati ništa na našoj neutralnosti. Ona je osnova naše spoljne i bezbednosne politike. To je bila proteklih decenija i biće to i u budućnosti”, naglasila je ona.

Međutim, istakla je da će Austrija, kada se krši međunarodno pravo, i u budućnosti podići svoj glas.

SourcePolitika

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

NAPETO NA KOSMETU: Najavljeno povlačenje specijalnih jedinica do 15h, građani se okupili i čekaju

Predstavnik Privremenog organa opštine Zvečan Dragan Nedeljković izjavio je da još nisu pušteni Srbi koji su juče privedeni u...

Još priča na sličnu temu