Kanadska policija uklanja preostale demonstrante u Otavi

Obavezno pročitajte

Kanadska policija danas ulaže završne napore da iz glavnog grada Otave ukloni demonstrante koji su ga paralisali parkiranjem vozila i logorovanjem na ulicama više od tri sedmice, u znak protesta zbog mera ograničenja tokom pandemije kovida 19.

Policija je uhapsila 170 osoba i odvukla 53 vozila, otkako je u petak ujutru počela s naporima da razbije protest koji je premijera Džastina Trudoa primorao na retko korišćenje ovlašćenja za vanredna stanja, prenosi Rojters.

Policija je juče upotrebila biber sprej i šok bombe kako bi isterala uporne demonstrante koji su ostali, očistivši većinu prostora ispred parlamenta i pored kancelarije premijera, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

Grupice ukopanih demonstranata i dalje su, međutim, ostale.

Neki od juče uhapšenih nosili su pancirke, a u torbama i vozilima imali su dimne bombe i druga priotehnicka sredstava, saopštila je policija.

SourcePolitika

1 COMMENT

  1. To su zvanične vesti. A nezvanične da su se na ulicama pojavili policajci koji nemaju ime na uniformi pa se sumnja da su preobučeni zatvorenici. Jer Kanada nema dovoljno policije za razbijanje toliko velikih protesta. Osim toga mnogi policajci su otišli na bolovanje, koriste slobodne dane, daju otkaze jer se ni sami ne slažu sa politikom vlade. Doveli su policiju iz Toronta ali svaki policajac ima ime na uniformi osim onih koji u suštini nisu policajci. U Kanadi vlada totalno bezakonje,ukinuta osnovna ljudska prava. Ne samo da su upotrebili suzavac nego su ljude gazili konjima. Podmetali oružje vozačima kamiona, verovali ili ne ali je istina, policija je noću krala gorivo iz kamiona vozača. A demonstracije su mirne,bez nasilja. Narod se sam obračunavao sa provokatorima. Hitler je bio malo dete za Trudoa. Inače Trudo je akcionar Fajzera. Očigledno je da se svojski trudi da opravda poverenje svojih nalogodavaca.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu