Kafići do ponoći, a posle 21. juna rade i klubovi!

Obavezno pročitajte

Kafići do ponoći, uskoro i klubovi

Beograd će tražiti da se produži radno vreme do ponoći i mislim da sada postoji raspoloženje u kriznom štabu i da neće biti problema oko toga. Posle 21. juna očekujemo da se radi i duže i da se otvore i klubovi tako da očekujem da će takva odluka brzo biti doneta – poručio je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, odgovarajući na pitanje kada se očekuje ublažavanje mera i produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata.

kafic,
Goran Vesic. Foto: Srđan Ilić

Vesić navodi da nema razloga da se ne dozvoli rad do ponoći, jer, prema njegovim rečima, trenutna situacija to dozvoljava.

Ističe da bi bez vakcinacije bilo nemoguće razmišljati o povratku u normalu, i dodao da je ponosan na Beograđane koji su se, prema njegovim rečima, pokazali kao najodgovorniji u Srbiji.

- Advertisement -

– Treba da se vakciniše još 22.279 Beograđana da bismo imali 50 odsto, do sada je vakcinisano preko 673.000, odnosno 48,4 odsto, a revakcinisano negde oko 557.000. Kada je reč o populaciji od 65 do 74 godine, njih 77,9 odsto je imunizovano do sada – kazao je Vesić. Krizni štab: U petak se otvaraju kafići i restoraniKrizni štab: Kafići i restorani se otvaraju od 8. maja

Dodaje da je u pet beogradskih opština već vakcinisano preko 50 odsto građana, ali da to nije dovoljno, te apeluje na sve građane, posebno na mlade, da se vakcinišu u što većem broju u narednih sedam dana kako bi dobili pomoć države od 3.000 dinara za sve građane koji se do kraja maja vakcinišu bar jednom dozom.

Napominje da Grad Beograd uveliko radi na projektu „Beograd živi“ u sklopu koga će preko leta će biti organizovano na desetine koncerata i predstava u svim delovima Beograda.

SourceMediji

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu