Kadirov: Ukrajinci napali rusko vozilo s hranom u Belgorodskoj oblasti

Obavezno pročitajte

GROZNI – Čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je danas da su Ukrajinci u Belgorodskoj oblasti napali automobil sa hranom za vojno osoblje Ministarstva odbrane Rusije, koji su pratila dva borca samo sa službenim naoružanjem.

„Pre nekoliko dana, mala grupa ‘ološa’ iz Ukrajine ušla je na teritoriju Belgorodske oblasti i izvršila gnusan napad na vozilo Ministarstva odbrane koje je prevozilo hranu za rusko vojno osoblje”, napisao je Kadirov danas na svom Telegram kanalu, a prenele RIA Novosti.

- Advertisement -

Dodao je da su specijalni transport pratila samo dva borca, koji osim službenih pušaka nisu imali nikakvo oružje.

„Svi su videli kako su teroristi ispalili vatru na dva vojnika iz svih vrsta naoružanja koje su imali”, naveo je Kadirov, javlja Tanjug.

Dodao je da su „razbojnici taj podli masakr preneli kao nekakvo herojsko delo, kao da su već zauzeli skoro celu Belgorodsku oblast”.

On je takođe objavio snimak na kojem se Rustam Agujev i Gairbek Delimhanov, šefovi odeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije za Kurčalojevski i Šatojski okrug Čečenske Republike, obraćaju „banditima sa zahtevom da izađu na njih i da se ne kriju po poljima i napadaju nenaoružane ljude”.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu