Kadirov pozvao Putina da upotrebi nuklearno oružje

0
143

Lider Čečenije Ramzan Kadirov optužio je generala-pukovnika Aleksandra Lapina, kojeg je Putin letos odlikovao, za gubitak strateškog grada Liman u Ukrajini.

Kadirov se oglasio na svom Telegram kanalu nedugo nakon što je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su povukli snage iz Limana i otišli na „povoljnije položaje“.

Kadirov je naveo da je Lapin za odbranu Limana rasporedio mobilisane jedinice iz Luganske oblasti i druge jedinice, ne obezbeđujući pri tome njihovu koordinaciju i isporuku municije. Naveo je i da je premestio svoj štab u Starobilsk u oblasti Luganska, koji je još uvek relativno daleko od linije fronta.

– Nije strašno što je Lapin netalentovan. Strašno je to što ima podršku na vrhu. Da se ja pitam, uzeo bih mu čin, uzeo bih mu nagrade i poslao bih ga na front sa puškom u ruci da krvlju spere svoju sramotu – naveo je Kadirov.

On je pozvao Putina da „preuzme drastične mere“ i da uvede ratno zakonodavsko u pograničnim regionima i da upotrebi nuklearno oružje slabije moći, prenose mediji.

Ostavite komentar