21 C
Belgrade
nedelja, 25 septembra, 2022

KADIROV PORUČUJE: Ne nasedajte, ruske trupe se ne povlače! Ne dajte da vas zavaraju!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Čečenski lider Ramzan Kadirov pozvao je komentatore da se smire. istakavši da se ruske trupe tokom specijalne vojne operacije nikuda nisu povlačile.

„Sve su to dezinformacije i zapadne provokacije. Ne dajte da vas zavaraju. Postoje pojmovi kao što su taktika i strategija. Kod naših trupa je ona suptilnija“, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

- Advertisement -

Dodao je da „ne možemo sebi dozvoliti da neselektivno pucamo na sve, uključujući i civile, samo da bismo zadovoljili manične želje neznalica koji sede u fotelji“.

„U ovoj specijalnoj operaciji Rusija pokušava da minimizira ljudske žrtve. Banderini nacisti to mogu sebi priuštiti do te mere da pucaju na sopstveni narod. Otuda i razlike u taktici“, objasnio je Kadirov.

On je pozvao da se „ne maše sabljom sa kauča”, već da se pronađu „prave reči podrške našim borcima i pomole se za njih, da se svi vrate živi i zdravi, sa pobedom”.

- Advertisement -

Više od 20.000 stanovnika Balakleje, Kupjanska, Izjuma, Volčanska i drugih naselja Harkovske oblasti evakuisano je u Rusiju, saopštile su vlasti regiona.

Za sada radi mobilna telefonija.

Vlasti su takođe naglasile da danas skoro čitavu teritoriju regiona kontrolišu ruske trupe.

„Situacija u regionu je stabilna, teritorija je pouzdano zaštićena inžinjerijskim i odbrambenim objektima Oružanih snaga RF, tako da su nemogući bilo kakvi pokušaji napredovanja Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Hersona“, navodi Sputnjik.

Ruska garda u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti je zarobila više od 130 pripadnika ukrajinskih nacionalističkih organizacija, Službe bezbednosti Ukrajine i Oružanih snaga Ukrajine, a pronađeno je i deset skrovišta naoružanja i municije, saopštila je pres-služba Ruske garde.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti