KADIROV O NAPADIMA DRONOVIMA NA MOSKVU: Uskoro ćemo pokazati šta znači osveta

Obavezno pročitajte

Čečenski lider Ramzan Kadirov oštro je kritikovao postupke ukrajinskog vođstva, koje je nazvao terorističkim, i obećao je osvetu za napad dronovima na Moskvu.

„Sve je moguće, ali za sada neću otkrivati detalje. Uskoro ćemo u zoni specijalnih operacija pokazati šta je osveta u punom smislu te reči“, napisao je Kadirov na svom Telegramu.

- Advertisement -

Kadirov smatra da napad bespilotnim letelicama na Moskvu nije imao nikakvog taktičkog, strateškog, pa čak ni psihološkog smisla, jer je izveden daleko od područja borbi.

„Ali, svako ko je upoznat sa metodama terorista izvežbanih prema američkom šablonu shvata da je to bio pokušaj privlačenja pažnje i osvajanja bodova nakon velikih poraza na bojnom polju“, istakao je.

Čečenski lider je dodao da kijevsko vođstvo donosi odluke „koje ne ostavljaju nikakvu sumnju da se koriste terorističkim metodama i da su zato teroristi“. Takođe je pozvao evropske zemlje da razmisle koga sponzorišu i pod kojim uslovima daju oružje.

„To će im se obiti o glavu kada Rusija pokuca na vrata, na primer, Nemačke ili Poljske. Neće imati čime da odgovore – svo oružje je potrošeno na Ukrajinu“, rekao je Kadirov.

Ukrajinske bespilotne letelice napale su Moskvu i Moskovsku regiju u utorak ujutru. Prema ruskom ministarstvu odbrane, u napadu je učestvovalo osam dronova, od kojih je pet oboreno, a još tri onesposobljeno. Dvoje ljudi u Moskvi obratilo se lekarima za pomoć. Brojni objekti pretrpeli su manja oštećenja.

Ruske specijalne snage sada se pripremaju za „oslobađanje“ niza naseljenih područja na teritoriju Narodne Republike Donjeck, rekao je čečenski lider Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu, prenosi Tass.

„Prijatelji, čečenske jedinice su dobile novu naredbu o preraspodeli svojih snaga. Teritorije u Donjeckoj Narodnoj Republici (DPR) postale su njihova zona odgovornosti. U skladu sa naredbom, čečenski borci bi trebalo da započnu sa aktivnim borbenim operacijama za oslobađanje niza naseljenih područja“, rekao je Kadirov.

Prema njegovim rečima, jedinice se sada pripremaju za jurišne operacije uz aktivnu podršku Ministarstva odbrane Rusije i Generalštaba Oružanih snaga Rusije.

„Prva faza je u toku već nekoliko dana, dok zapovedništvo ovih jedinica izrađuje planove za kretanje napred i oslobađanje naseljenih područja“, rekao je čečenski lider.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

KLEMEN GROŠELJ: Nasilje na Kosovu baš kad se priča o širenju EU, možda je odgovoran neko spolja

Poslanik Evropskog parlamenta Klemen Grošelj ocenio je da nije isključeno da je neki spoljni element ili neki element koji...

Još priča na sličnu temu