28.4 C
Belgrade
utorak, 28 juna, 2022

KADIROV HOĆE DA UGASI ZAPADNE MEDIJE U RUSIJI: Korumpirani mediji šire laži i iskrivljuju istini o našoj otadžbini!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Uvek sam govorio da Zapad koristi svoje novinare ne zarad slobode govora, već zarad ostvarivanja svojih političkih ciljeva. Sloboda govora u Americi odavno ne postoji. I sasvim je očekivano da neće ostaviti na miru one novinare koji zaista traže istinu i prenose je javnosti.

Ponavljao sam i ponavljam: skoro svi strani i pseudoliberalni mediji koji deluju na teritoriji Rusije su plaćeni agenti Zapada koji iskrivljuju istinu! Videli smo koliko su u stanju da bace blata na adresu čečenskog naroda, kako su provocirali, dezinformisali. Pre nekoliko godina sam se zalagao za zatvaranje ovakvih lažnih medija u Rusiji i sada sam istog mišljenja. Poslednji događaji su nas samo uverili da ovi korumpirani mediji, bez dokaza, bez činjenica, bez objektivnih argumenata, šire laži o našoj Otadžbini, okrivljujući Rusiju kao agresora, na čijoj teritoriji se ne poštuju ljudska prava.

- Advertisement -

Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da se ruski novinari koji rade u Americi testiraju na snagu – vize se ne produžavaju, računi su blokirani. Verujem da će pre ili kasnije Sjedinjene Države ipak potpuno vezati ruke našim novinarima. Dakle, ne treba očekivati razumne postupke od Sjedinjenih država, a istovetan odgovor nam ne ide u prilog. Neophodno je poštovati jednostavno pravilo – akreditovati novinare samo u onim medijima koji izveštavaju profesionalno i nepristrasno. Sve ostale informacione sabotere – zabraniti.“

– Nedavni događaji su samo potvrdili da ovi korumpirani mediji, bez dokaza, bez činjenica, bez objektivnih argumenata, šire laži o našoj otadžbini, navodeći Rusiju kao agresora,u kojoj se ne poštuju ljudska prava – dodao je Kadirov.

- Advertisement -

Evropska unija je prošle nedelje uvela šesti paket antiruskih sankcija koji, zmeđu ostalog, predviđa zabranu emitovanja u Evropi TV kanala Rosija RTR / RTR Planeta , Rosija 24 i TV Center – International.

Ove mere su poslednje među mnogim ograničenjima za ruske medije. Normalan rad novinara ometaju ne samo mere koje preduzimaju vlade, već i zapadne društvene mreže koje blokiraju naloge RIA Novosti, Sputnjika, RT i drugih ruskih medija.

- Advertisement -
SourceNovosti
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti