Kad poglavar Ekonomskog Tigra najavi poklanjanje novca, njegovi satrapi kreću da kidišu na narod!

Obavezno pročitajte

Svedoci smo i savremenici toga da živimo u Ekonomskom Tigru, zemlji u kojoj smo svi bogati, vozimo leteće automobile, izvozimo svinjske papke, prvi dobijamo najnovije tehnologije- i naravno imamo najveći rast BDP-a u celoj galaksiji.

Pogledala nas je srećna zvezda, pa eto, dobili smo takvog predsednika koji sve to može da nam omogući, ali iskreno, posle stotinu godina patnji i mi smo zaslužili malo da uživamo.

- Advertisement -

Letećim automobilima odlazimo na mora, letećim automobilma odlazimo na zimovanja. Stopa kriminala je ravna nuli, ubistva i nasilje gotovo da je iskorenjeno u našem društvu a u medijima stalno ide kulturno-umetnički program, isključivo. Starleta i kriminalaca nema, ti zanati su odavno ukinuti.

Takođe, zbog raskoši i bogatstva koje poseduje svaki stanovnik Ekonomskog tigra, naš glavni poglavar se seti da nekada nagradi i one koju su to zaslužili najviše- naši najmlađi koji se školuju, i naši najstariji koji su na izmaku snage, ali su najsvesniji toga koliki smo mi zapravo Ekonomski Tigar, s obzirom da se sećaju siromaštva i bede tokom prethodnih režima koji su nas besomučno pljačkali, dok evo sada ovaj režim, samo nas časti i časti.

Konačno su na vlast u Srbiji stigli filantropi, i oni koji vole svoj narod, koji žele da mu pomognu i koji žele da mu izađu u susret. Ne, oni ne žele da njihova deca naslede vlast, oni misle o opštem dobrom za Srbiju, srpski narod i sve one koji žive u Srbiji.

Ipak, kada vrhovni vođa najavi podele para, uvek kreće presija i palica da bije po narodu i nešto se valja iza brega. Valjaju se kašnjenja trudničkih isplata za bolovanje, javljaju se kašnjenja konkursa za javna informisanja, kašnjenje konkursa za poljoprivrednike- koji naravno nikada nisu namešteni i ne ide nikako po stranačko-kumovskom ključu nego pošteno. Ni po babu, ni po stričevima. Neka rešenja su probila sve rokove, gotovo od preko tri meseca, a ona rešenja koja su donešena kasne više meseci sa isplatama.

Kredita više nema, a kasa je sve tanja. Šta onda radi Ekonomski Tigar i njegov poglavar?

Onda se budi represivni aparat, policija koja takođe voli svoj narod i nikada neće da na njega podigne ruku, a ni palicu, izlaze na ulicu i kreću da love ljude na svakom ćošku… od prelaska crvenog na ulicu, preko izmišljenih kazni u toku vožnje i istini za volju ne štede nikog. Od najmlađih do najstarijih- svi plaćaju abnormalne kazne, pogotovo u prethodnih par meseci.

Zbog čega? Izgleda da je Ekonomski Tigar postao gladan pa sada mi iz sopstvenog džepa treba da nahranimo porodice, braću, kumove i partije kako bi oni mogli neometano da nastave da nam omogućavaju bolju budućnost kao i prethodnih 30 godina.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu