Jovanović neće u vladu sa naprednjacima

0
248

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da bi voleo da doprinese da na vlasti u Beogradu ne bude Srpska napredna stranka (SNS) ali je „matematika neumoljiva” i „deluje” da SNS sa socijalistima ima većinu mandata.

„Rado bih menjao vlast u Beogradu, iako mislim da nije sve pogrešno. Ne bih menjao spomenik Stefanu Nemanji niti vraćao Železničku stanicu. Ali u gradu je velika korupcija, nedopustivo je i da je sto odsto urbanizam u rukama privatnog interesa”, rekao je za TV Prva Jovanović, koji je bio predsednički kandidat koalicije NADA.

Na pitanje kakav bi uslov imao za ulazak u vladu naprednjaka, on je rekao takav da bi za vlast bio neprihvatljiv.

„To se neće desiti. Postoji ozbiljna korupcija, neki ljudi moraju da se procesuiraju, neophodno je vraćanje pravne države. Sa onima koji su doveli partijsku državu do savršenstva u najnegativnijem smislu ne možete da se borite protiv toga”, rekao je Jovanović, napominjući da SNS „ne razume da ne može da tlači sopstveni narod”, prenosi Beta.

Kako je naveo, „zbog načina na koji SNS vlada, koji je duboko pogrešan, to ne može da se desi”.

On je dodao da ako može da priča s delom proevropske opozicije o Beogradu, gde se ne postavlja pitanje Srebrenice, Kosova, Evropske unije, „svestan je da sa tim ljudima na republičkom nivou ne može ništa da radi”.

„To su proevropske stranke, za njih Brisel nema alternativu, a Kosovo je izgubljeno. Ovi koji su na vlasti su mi mnogo manje ideološki protivnici, ali su mi protivnici u smislu demokratije”, rekao je Jovanović.

Ostavite komentar