JOVANOVIĆ (DSS): Glasanje Srbije protiv Rusije u UN nedostojno i neprihvatljivo svrstavanje uz Zapad

0
116

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da glasanje Srbije u Generalnoj skupštini UN za suspenziju Rusije iz Saveta za ljudska prava „jasno pokazuje da predsednik Republike i srpska Vlada u tehničkom mandatu čine radikalan zaokret u potpunosti odstupajući od vođenja uravnotežene politike u međunarodnim odnosima”, prenosi Beta.

„Ovom novom skandaloznom odlukom kojom aktuelna vlast, suprotno volji većine građana, Srbiju svrstava na stranu Rusiji neprijateljskih država, nanosi se nesaglediva šteta državnim i nacionalnim interesima. Zabadanje noža u leđa prijateljskoj državi koja u Savetu bezbednosti UN brani teritorijalni integritet Srbije i obezbeđuje joj energetsku stabilnost ne može da se tumači kao nepromišljenost, već kao potez sa dobro proračunatim posledicama”, naveo je u saopštenju Jovanović, koji je bio kandidat koalicije NADA na izborima za predsednika Srbije održanim u nedelju.

Ocenio je da takvi koraci vode ka raskidanju prijateljskih odnosa sa Rusijom čime se „perfidno otvara put ulasku secesionističkog Kosova u UN, odriče dela Srbije, a Srbi na Kosovu i Metohiji prepuštaju nasilju, progonu i iseljavanju”.

„Navedena politika predstavlja apsolutno neprihvatljivu cenu takozvanih evropskih integracija Srbije i zato je krajnje vreme da se u srpskom društvu otvori ozbiljna rasprava o odnosima Srbije i EU i da se isti konačno počnu sagledavati na trezven način”, kazao je Jovanović.

Ostavite komentar