3.4 C
Belgrade
petak, 3 decembra, 2021

Još jedna žrtva u Valjevu: Preminuo veroučitelj Predrag Jevtić (39)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Još jedna žrtva bolesti “kovid-19”, u Кliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović” u Beogradu, preminuo je Predrag Jevtić (39) iz Valjeva, dugogodišnji nastavnik veronauke u izdvojenim odeljenjima Osnovne škole “Mile Dubljević” iz Lajkovca. Iza sebe je ostavio suprugu i četrnaestomjesečnog sina.

Posle završenog Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu, postao je veroučitelj u lajkovačkim selima Bogovađa, Vračević, Bajevac, Markova Crkva, Ratkovac i Nepričava. Eparhija valjevska, koja je nedavno ostala bez episkopa Milutina, koji je takođe preminuo od posledica virusa korona, objavila je da je Jevtić “učenicima više generacija prenosio znanje o nauci Hristovoj, jednako svedočeći sve jevanđeoske vrline, pišu „Novosti“

Žrtva Predrag Jevtić dugo radio kao veroučitelj

- Advertisement -

Nesebičan i spreman da u svakom trenutku pomogne i pruži ljubav svakoj duši koja je za njom vapila, da se žrtvuje za bližnjeg tokom celog zemaljskog života. Zbog toga je onima koji su ga poznavali nalikovao samom anđelu – ističu u Eparhiji valjevskoj.

Direktor Klinike za anesteziologiju u KBC „Dragiša MIšović Predrag Stevanović.

alt="Žrtva"
Foto: Printscreen youtube/tv pink

KBC „Dragiša Mišović“ ima skoro 400 kreveta, a od juče i 136 respiratora, rekao je on.

- Advertisement -

„Stigla je velika pomoć iz Kine od 100 respiratora, upravo se završava njihovo montiranje i stavljanje u funkciju“, naveo je Stevanović i objasnio da ukoliko bude potrebe, pacijenti će se smeštati i u novu zgradu A, koja je otvorena pre oko godinu dana.

Terapija je, dodaje, svim pacijentima određena i oni vreme provode u izolaciji.

„Najteža stvar koju oni moraju da podnesu je izolacija, a ono što mi pokušavamo je da se na ovim iskustvima, uz kontakt sa kolegama sa Infentivne klnike koji nam stalno pomažu, pripremimo za neke ozbiljnije pacijente“, objašnjava Stevanović.

Da bi se lekari iz KBC „Dragiša Mišović“ kao i u drugim zdravstvenim ustanovama, uspešno izborili sa svojim zadacima, kaže, neophodna je pomoć i građana od kojih se očekuje da sprovode mere države i poštuju samoizolaciju i izolaciju, odnosno da se ne kreću ukoliko nije neophodno.

Ne postoji, dodaje, zdravstveni sistem u svetu koji može da podnese toliko veliki broj pacijenata koji bi mogao nastati ukoliko se ne poštuju te mere.

Stevanović napominje da će većina pacijenata posle nekoliko dana lečenja otići kući i da je nekoliko njih već otpušteno sa odeljenja.

„Nekoliko je otišlo kući. Jako mali broj pacijenata zahteva intenzivno lečenje i respiratore“.

- Advertisement -
Sourcein4s
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti