Još jedan britanski državljanin poginuo u Ukrajini

Obavezno pročitajte

Još jedan britanski državljanin je poginuo u Ukrajini, objavilo je danas u Londonu Ministarstvo spoljnih poslova.

To je osmi Britanac koji je izgubio život u Ukrajini tokom ruske invazije koja je počela pre gotovo godinu dana, navodi Bi-Bi-Si.

- Advertisement -

„Pružamo podršku porodici britanskog državljanina koji je umro u Ukrajini i u kontaktu smo sa lokalnim vlastima”, rekao je portprol Ministarstva. Nisu objavljene okolnosti pod kojima je taj Britanac izgubio život.

Od početka ruske invazije 24. februara 2022. jedan broj Britanaca je otišao u Ukrajinu da bi se borili na njenoj ili učestvovali u humanitarnim operacijama.

Među njima su bili i Kristofer Peri i Endru Begšo, koji su poginuli dok su pokušavali da sprovedu humanitarnu evakuaciju iz grada Soledara, u velikoj meri razorenog artiljerijom, gde su se vodile teške borbe početkom januara ove godine.

Njihova tela vraćena su u okviru razmene zatvorenika između Kijeva i Moskve, navele su ukrajinske vlasti.

Velika Britanija će tačno u 11.00 sati po GMT 24. februara održati nacionalni minut ćutanja povodom godišnjice rusog napada na Ukrajinu, najavila je Vlada. ;Očekuje se da će premijer Riši Sunak predvoditi ceremoniju na kojoj će se odati počast „hrabrosti i otpornosti” ukrajinskog naroda.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu