JOŠ ĆE DA NAS VOLKA I LJUPKA: Tužilaštvo sačuvalo Jutku od zatvora, produžilo mu politički život!

Obavezno pročitajte

Milutin Jeličić Jutka, bivši član SNS-a i predsednik Opštine Brus osuđen na samo tri meseca zatvora zbog polnog uzmeniravanja, i dalje je pod zaštitom vlasti. Uprkos jasnim dokazima o ponovljenom delu prikrivanja imovine, stana u centru Beograda, tužilaštvo u Kruševcu je odbacilo krivičnu prijavu protiv njega

Seksualni napasnik Jutka, koji je, prema presudi suda, polno uznemiravao svoju tadašnju sekretaricu Mariju Lukić, u Srbiji će moći i ubuduće da se bavi politikom i obavlja bilo koju javnu funkciju.

To znači da će u budućnosti moći da se nađe ponovo na čelu Opštine Brus, naravno, ukoliko mu stanovnici tog mesta ponovo ukažu poverenje.

- Advertisement -

Sve to će biti moguće uprkos zatvorskoj kazni i nekoliko krivičnih postupaka koji su vođeni ili se vode protiv njega.

Milutin Jeličić Jutka je naime, već bio osuđen na osam meseci uslovne kazne zatvora zbog prikrivanja imovine sa rokom provere od dve godine, a kako je otkrio Insajder to delo je ponovio.

Foto: Nova.rs

On naime nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije da u svom vlasništvu ima stan u najužem centru Beograda, na Vračaru. Vlasnik tog stana, kako je navedeno u zvaničnoj bazi katastra, postao je još 2011. godine.

Kao funkcioner, a bio je predsednik Opštine Brus, imao je obavezu da taj stan prijavi najkasnije 2012. On to nije uradio sve do 2020. Za sve to postoje jasni dokazi.

U julu 2020. Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu pokrenulo je postupak protiv Milutina Jeličića Jutke po anonimnoj krivičnoj prijavi. Tužilaštvu je u međuvremenu izveštaj dostavila i Agencija za borbu protiv korupcije koja je proveravala imovinu Jeličića. Nakon osam meseci predistrage, osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu donelo je odluku da odbaci krivičnu prijavu.

Odgovor Osnovnog tužilaštva u Kruševcu Foto: Nova.rs

U pisanom odgovoru listu „Nova“, koji je potpisao zamenik javnog tužioca Saša Avramović, navodi se da je prijava odbačena jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Tužilac je takvu odluku doneo uprkos brojnim jasnim dokazima da je Jeličić sakrio da ima stan u centru Beograda. I to nije beznačajni prekršaj.

Naime, prema zakonu, za funkcionere koji ne prijave imovinu ili daju lažne podatke predviđena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Da je utvrđeno da je prekršio zakon, to bi značilo da je ponovio krivično delo. U tom slučaju Jutka ne bi mogao da se izvuče sa uslovnom kaznom niti bi mogao da obavlja bilo koju javnu funkciju.

Prema zakonu, Jeličić ne bi mogao da bude na javnoj funkciji narednih 10 godina od pravosnažnosti presude.

Više krivičnih prijava protiv Jutke

Protiv Jeličića se vodi postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva građevinarstva zbog sumnje da je koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik Opštine prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.

Ministarstvo sumnja da je Jeličić u dogovoru sa investitorkom Snežanom Mitković, posredovao i trgovao svojim uticajem dajući nalog NN službenom licu, da falsifikuje službene isprave.

Pancicev vrh
Nelegalni objekat na Pančićevom vrhu Foto:N1

Jeličić se u ovom slučaju sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Kraljevu. Krajem aprila ove godine, investitorka, Jeličić i nekoliko njegovih bivših saradnika su bili privedeni i saslušani.

Nelegalni objekat na Pančićevom vrhu, uprkos zakazanog rušenja i obećanja najviših predstavnika vlasti, do danas nije srušen.

Jutka poslao 15.000 lascivnih poruka
Marija Lukić je Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu 8. marta 2018. podnela krivičnu prijavu protiv Jeličića, koji joj je za dve godine, dok joj je bio nadređeni na radnom mestu, poslao čak 15.000 SMS poruka lascivnog sadržaja. Za seksualno uznemiravanje ga je prijavilo još šest žena, ali su te prijave odbačene. Postupak protiv Jeličića je trajao dugo, a Lukićeva je za to vreme nailazila na neprijatne situacije od strane meštana koji su podržavali lokalnog moćnika i šerifa u Brusu, da bi mu, na kraju, bila izrečena mizerna kazna od tri meseca zatvora.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu