JEREMIĆ: Vučić i Belivuk će u zatvoru imati decenije da rasprave ko je koga zvao!

Obavezno pročitajte

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će nakon promene vlasti aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vođa kriminalnog klana Veljko Belivuk „dobiti priliku da u zatvoru desetinama godina raspravljaju“ ko je koga zvao i ko je iz sadašnje vlasti bio veza sa Belivukovom grupom.


„Nadam se da će tužilaštvo i pravosudni organi u postupku protiv Belivuka uraditi svoj posao u skladu sa zakonom i profesionalnom etikom. Čelnici aktuelnog režima moraju da snose političku odgovornost za širenje organizovanog kriminala u Srbiji, sve i da nije tačno ništa od onoga što se u javnosti pojavilo o njihovim vezama sa Belivukovim klanom, jer su u prethodnih gotovo deset godina imali svu vlast u svojim rukama, a taj klan je od nule nastao upravo tada“, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare u Valjevu, održanoj kod štanda Narodne stranke.

Jeremić je istakao da Belivukova grupa nije postojala pre dolaska SNS-a na vlast.

- Advertisement -

On je, povodom prisustva nekih opozicionih čelnika na koktelu sa Vučićem i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, rekao da Vučićev „poziv na državno jedinstvo nije bio iskren, jer nije upućen najznačajnijim opozicionim strankama, među kojima je i Narodna stranka”.

„To je pokazalo istinske motive slikanja sa vinom u ruci i u opuštenoj atmosferi, koja ne odgovara ozbiljnosti situacije“, rekao je Jeremić.

Konferenciju za novinare predsednika Narodne stranke pokušao je da prekine čovek koji je, poput Sime Spasića, govorio nepovezano i vređao Jeremića.

Ostavite komentar

Najnovije objave

FILMSKI DEBI AKADEMIKA MRĐANA BAJIĆA

Dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Mrđan Bajić, inače jedna od najvećih uzdanica odlazećeg predsednika SANU Vladimira...

Još priča na sličnu temu