16.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

JEREMIĆ REŠIO DA SATRE SVE NAPREDNJAKE: Svi koji su pomogli Rio Tinto ići će u zatvor!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da kompanija Rio Tinto neće stići da pre promene vlasti otvori rudnik litijuma kod Loznice i da, sa današnjim tehnologijama, nema načina da se on eksploatiše, a da se time „trajno ne urniše životna sredina“.

– Mi ćemo Rio Tinto izbaciti iz Srbije. Koga god da su podmitili, to će biti deo krivičnog postupka. U zatvor će ići svi koji su im pomogli da dođemo u neposrednu opasnost od bespovratnog uništenja životne sredine u našoj zemlji – rekao je on televiziji Valjevo plus, a prenosi Narodna stranka.Vuk Jeremić FOTO: PrintscreenVuk Jeremić FOTO: Printscreen

Jeremić je toj međunarodnoj kompaniji poručio da u Srbiji neće biti razgovora o kopanju litijuma, pre nego što to počne da se radi u Nemačkoj, „gde takođe postoje ogromne rezerve“.

- Advertisement -

Komentarišući situaciju u Bosni i Hercegovini, Jeremić je naveo da je „nametanje“ zakona o negiranju genocida u Srbrenici „apsolutno neprihvatljivo“ i da bi protiv njega „svi trebalo da se nedvosmisleno izjasne“.

– Opasno je ono što može da izađe iz toga. Ako se vlast u Srbiji ne ponese odgovorno, tako da se tenzije spuste, to bi moglo da eskalira i da nanese mnogo nesreće – ocenio je Jeremić.

Prema njegovim rečima, situacija u BiH je „prilično zabrinjavajuća“ i da bi lako mogla da preraste u „nešto ozbiljnije“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti