JEREMIĆ ISPUNJAVA PROROČANSTVO ĐEDA ILIJE: Nakon aprila će biti revanšizma!

Obavezno pročitajte

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će opozicija pobediti na izborima najavljenim za 3. april 2022. godine i da Narodna stranka „garantuje da će po promeni vlasti biti revanšizma, a neće biti Rio Tinta“, saopštila je danas Narodna stranka.

„Ovo nije bitka za fotelje, pozicije i privilegije, nego bitka za korenitu promenu sistema. Narodna stranka po promeni vlasti neće dozvoliti skretanje ni za jedan stepen sa tog puta. Svi koji su krali moraće da vrate svaki ukradeni dinar, a ukrali su milijarde, i odgovaraće po zakonu“, rekao je Jeremić na Izbornoj skupštini Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad.

Kako se navodi u saopštenju, Jeremić je istakao da će Narodna stranka nastaviti da bude „najhrabrija, najglasnija i najčvršća“, kakav god joj „udarac, laž, podmetanje i hapšenje“ budu priredili.

- Advertisement -

„Žao mi je što sa nama nisu svi koji su ovde bili kada smo pre nekoliko godina osnivali novosadski odbor, ali politika je groblje onih koji nisu izdržali. Teško je primati udarce i biti izložen tolikim pritiscima i iskušenjima, ali najjači i najhrabriji ostaju“, rekao je Jeremić.

„Kao što smo na lokalnim izborima u Negotinu pokazali od kakvog smo materijala i da se ne plašimo, tako ćemo pokazati i u celoj Srbiji. Negotin je nešto što je odredilo budućnost Narodne stranke, njega ćemo pamtiti i prepričavati u godinama koje dolaze“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da će Skupština Narodne stranke, najavljena za 26. decembar, biti „kraj početka“ te stranke.

„Od 26. decembra i kampanje koju ćemo voditi do izbora počinje drugi formativni čin Narodne stranke. Tada će početi novo doba sa novom snagom i jasnim ciljem. Idemo napred da bismo promenili Srbiju, i da konačno u našoj zemlji počne da se živi život dostojan čoveka“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da će vlast 3. aprila organizovati „najveću izbornu krađu u istoriji višestranačja u Srbiji“, ali da će opozicija to sprečiti, jer se ujedinila i organizovala.

„U Beograd će se sjatiti reka ljudi iz cele Srbije da odbrane svoju izbornu volju. To su nedelje koje će doneti promene“, rekao je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad izabran je dosadašnji predsednik Borislav Novaković, a za poverenika za Vojvodinu Nemanja Knežević.

Novaković je rekao da je Narodna stranka učestvovanjem na izborima u Negotinu doprinela da se „demitologizuju i odagnaju predrasude o opoziciji koje su važile u javnosti“.

„Istraživači javnog mnjenja su sve vreme tvrdili da je svaka opoziciona stranka na ivici cenzusa ili ispod cenzusa. Narodna stranka je izašla samostalno na izbore u Negotinu i ostvarila solidan rezultat. Trebalo je u terenskoj kampanji u 38 sela dopreti do svakog čoveka. Kada je režimu postalo jasno da idemo ka 20 odsto, privedeno je 15 naših ljudi. Borili smo se i izdržali smo“, rekao je Novaković.

Novaković je dodao da su izbori u Negotinu pokazali da je kontrola izbora najvažnija, jer se samo efikasnom kontrolom može sprečiti izborna krađa.

On je rekao da je Novi Sad postao grad kojim vlada brat predsednika Srbije Andrej Vučić, kriminalnom scenom „orkestrira“ Zvonko Veselinović, a gradska uprava je izgubila integritet.

„Planiraju da kupe 20.000 glasova, ali je već sada raspoloženje Novosađana takvo da im ni to neće pomoći da pobede na izborima. Imamo veliku šansu da ujedinjena opozicija pobedi u Novom Sadu“, zaključio je Novaković.

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

„Bezbožna vlast u Ukrajini otima velike svetinje“: Joanikije o drami u Kijevsko-pečerskoj lavri

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom i monaštvom u sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici služio je danas moleban, molitvu...

Još priča na sličnu temu