27.3 C
Belgrade
subota, 21 maja, 2022

JEREMIĆ: Đilas za sat vremena ubedio Vučića da ponovi izbore? Ne kopčam se na leđima

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je bi opozicija, ako budu raspisani novi izbori za Beograd, trebalo da razmisli kako da na njih izađe i da ne ponovi greške. 

Želim da se sačuva jedinstvo i da se nastupi uz mnogo više dogovaranja a manje nametanja i silovanja partnera. Ako su pred nama novi izbori u Beogradu, onda bi trebalo da bude manje loših stvari koje su nas dovele do tačke u kojoj smo danas„, rekao je Jeremić sinoć u emisiji „Utisak nedelje“ na televiziji Nova S, saopštila je Narodna stranka. Jeremić je naveo da to što predsednik SNS-a Aleksandar Vučić kaže da će biti izbora „ne mora da znači“ da će ih zaista i biti.Predsednik SNS-a i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti glavnom odboru SNS-a nove izbore u Beogradu ako najveća opoziciona lista želi da ide na prevremene gradske izbore. 

- Advertisement -

Neću da koristim teške reči, bez obzira šta mislim o prebacivanju Vučić-Đilas koje se navodno odvija samo u medijskom prostoru, a da oni u međuvremenu međusobno ne komuniciraju. Imao sam utisak, ne samo ja nego i mnogi drugi, da će Vučić odgovoriti pozitivno na Đilasov apel da izbegne gubitak legitimiteta“, rekao je Jeremić. „Vučić ima većinu u Beogradu i sada neko treba da me ubedi da je Đilas otišao kod njega i ubedio ga za sat vremena da tako nešto ne napravi? Kao što kaže jedan Đilasov bliski saradnik – da li vi mislite da se ja kopčam na leđa„, dodao je Jeremić. 

On je naveo da se „mnogo govori“ o tome da bi ambasador Srbije u SAD Marko Đurić mogao da bude novi ministar spoljnih poslova. „Imajući u vidu komplikacije koje su pred nama i neophodnost laviranja i finog poznavanja procedura, kao i diplomatskih i političkih odnosa u svetu, mogu da kažem da sam izuzetno zabrinut vešću da bi Đurić mogao da bude šef srpske diplomatije„, zaključio je Jeremić, koji je bivši ministar spoljnih poslova Srbije.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: