SVAKI SRBIN ĆE JURITI SVOG NAPREDNJAKA: Polili gradonačelnika vodom jer hoće da izmesti selo zbog Ziđina! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Na skupu meštana Mesne zajednice Krivelj u Boru, kojem je prisustvovao gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, došlo je do incidenta, kada je neko od prisutnih meštana polio vodom Milikića, zbog njegove namere da izmesti celo selo Krivelj, zbog potreba kineske kompanije „Ziđin“.

Zbog namere vlasti u Boru, ali i stava Vlade Srbije, da za potrebe kineske kompanije „Ziđin“, koja je vlasnik RTB Bor, kompletno selo Krivelj bude izmešteno u narednih nekoliko godina, došlo je do incidenta na zboru meštana ovog sela kojem su prisustvovali lokalni čelnici, ali i predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Kako se čulo na zboru meštani Krivelja moraju što pre da se odluče za lokaciju kako bi se ona uvrstila u plan generalne regulacije čije se usvajanje očekuje tokom septembra i da se završi plan posebne namene ovog područja. Nakon toga Vlada Srbije bi područje sela Krivelj trebalo da proglasi za deo koji je od javnog interesa, a tek nakon toga bi se ušlo u proces eksproprijacije.

- Advertisement -

Meštani će moći da se odluče za kolektivno iseljenje, individualno preseljenje ili direktnu prodaju kompaniji Ziđin, a sva trenutna pitanja i problemi koje imaju biće rešavani na sednicama radne grupe koja se sa predstavnicima Ziđina održava svake nedelje.

U jednom trenutku jedan od prisutnih nasrnuo na gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, polio ga vodom. Incident je brzo okončan, a gradonačelnik je najavio pokretanje krivične prijave protiv napadača.

Očigledno je da u Srbiji dogoreva, jer režim Aleksandra Vučića, vodeći se logikom „profit iznad ljudi“, je spreman na sve, pa i da uništi ljudske živote i imovinu, samo da bi prisvojio korist.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: Srbija je jedna od retkih koja sme da kaže istinu, male zemlje srećne što je neko smeo da to da izgovori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon govora pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, da je Srbija jedna od...

Još priča na sličnu temu