32.4 C
Belgrade
ponedeljak, 27 juna, 2022

JEDAN PO JEDAN: Treći Amerikanac nestao u Ukrajini

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vašington – Američki Stejt department saopštio je da zna za izveštaje o trećem Amerikancu koji je otputovao u Ukrajinu da se bori protiv Rusije, a koji je proteklih nedelja proglašen nestalim.

„Postoje izveštaji o još jednom Amerikancu čije je boravište nepoznato. Ne mogu da govorim o specifičnostima tog slučaja. Nažalost, ne znamo sve detalje tog slučaja”, rekao je portparol Stejt departmenta Ned Prajs na brifingu za novinare, prenosi Si-En-En. Prajs je rekao da je odeljenje u kontaktu sa porodicama još dvoje američkih državljana koji su navodno zarobljeni u Ukrajini, kao i ukrajinskim vlastima i Međunarodnim komitetom Crvenog krsta, ali da na sličan način ne mogu da potvrde izveštaje da su oni zarobljeni.

- Advertisement -

„Nastavljamo da apelujemo na sve moguće načine na američke građane da ne putuju u Ukrajinu, zbog pratećih opasnosti koje predstavlja tekuća agresija Rusije”, poručio je Prajs, prenosi Tanjug.

Rekao je da SAD nisu u kontaktu sa Rusijom u vezi sa nestalim američkim državljanima, jer još uvek nemaju „verodostojan razlog” da veruju da su ih Rusi zarobili.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti