32 C
Belgrade
nedelja, 1 avgusta, 2021

Izdajnička fukara sa šiptarskim teroristima sklopila 48 sporazuma od kojih srpska javnost NIJE VIDELA NI JEDAN!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Generalni sekretar pokreta Oslobođenje Nikola Kosović reagovao je danas na jučerašnje izjave direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, zatraživši od njega da javno obelodani sve sporazume koje je Vlada Srbije zaključila sa „ilegalnim institucijama u Prištini“, navodeći raniju Petkovićevu izjavu da je „potpisano 48 sporazuma“.

„Radi se o ogromnom broju dokumenata koji regulišu svakodnevni život ljudi u gotovo svim oblastima, a o tome narod Srbije ne zna ništa. Ceo proces se drži u tajnosti“, ističe Kosović.

sporazum,

On je ocenio da je netransparentnost odlika pregovora otkako je SNS 2012. godine preuzela vlast.

- Advertisement -

„Pregovori se od tada više ne vode na tehničkom, već na vladinom nivou, a istovremeno je isključen parlament i celokupna javnost“, kaže generalni sekretar Oslobođenja.

On je upitao da li je vraćanje dva autobusa srpskih autoprevoznika sa prelaza Jarinje, koje se desilo u subotu, direktna posledica nekog od potpisanih sporazuma:

„Mi u stvari ne znamo da li je na snazi neki novi režim ulaska na Kosovo i Metohiju, jer ne znamo šta oni potpisuju. Možda su zaista dogovorili da svaki putnik treba da najavi ulazak u pokrajinu 48 sati ranije, ali to po običaju kriju“, optužuje Kosović.

- Advertisement -

Kosović ističe da javnost „mora da zna“ šta sadrži 48 potpisanih dokumenata i poziva Kancelariju za Kosovo i Metohiju da ih sve obelodani.

„Siguran sam da bi Petar Petković iz 2013. godine, onaj koji je oštro kritikovao Briselski sporazum i nazivao Aleksandra Vučića izdajnikom zbog toga, podržao zahtev za transparentnošću pregovaračkog procesa“, kaže funkcioner Oslobođenja.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti