18.6 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

JAKŠIĆ ISTUPIO: Vučiću, Zapad zna se ko je ubio Olivera, postoje snimci

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Marko Jakšić, član predsedništva pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“, bio je gost emisije „Iintervju“ na jutjub kanalu „Centar-Srbin.info“ kod Dejana Petra Zlatanovića.
„Beograd nije motivisan da se pronađe izvršilac ubistva Olivera Ivanovića, koji je uvek bio političar prozapadne orijentacije i blisko sarađivao sa ambasadorima Amerike, Nemačke, Britanije… Čudi me da su ga oni pustili niz vodu, a prvi put su to uradili kad je uhapšen jer je bio protivkandidat tadašnjem predstavniku SNS-a Pantiću i to je Vučić dogovorio sa Zapadom.

Oliver je osećao šta sledi i tražio je zaštitu od Vučića i od brojnih predstavnika stranih ambasada, ali je nije dobio. Oni su mogli da ga zaštite, da su hteli. Oliver je ispao politička žrtva, a više zapadnih obaveštajnih službi je sve snimilo i samo čekaju trenutak kada će da stave Vučića van snage pa da obelodane sve oko ubistva“, kaže Jakšić.

Gost je pričao i kako je režim u Beogradu od 2012. izdala Kosovo i Metohiju, demontirajuću jednu po jednu instituciju koje su se dote držale.

- Advertisement -

„Prvi tajkun Srbije Vučić je faktički demontirao sve insitutcije Srbije na KiM i predao ih na tacni Prištini, mimo zakona, Ustava i Rezolucije 1244. Posle Briselskog sporazuma, u septembru 2012. godine su Tači i Dačić u priststvu Keti Ešton dogovorili oko predaje energetskom sistema, pa se EPS kojim je rukovodio Vučićev kum Petrović, obavezao da osavremeni rad Kosovskog energetskog sistema i sve je predato Prištini iako je kompletan sistem izgrađen parama Vlade Srbije. Vučić im je dao i telefonski broj kao da su druga država. Disciplinovao je Srbe da izađu na separatističke izbore i priznaju legitimitet separatističke vlasti, pa sada zajedno sa Albancima donose zakone protiv Srbije“, nabrajao je Jakšić.

Da li štetne Vučićeve odluke po pitanju Kosmeta može da isprav ili makar ublažiti neka buduća, rodoljubiva vlast?

„Ako dođe neka rodoljubiva vlast, moći će da poništi Briselski sporazum jer je protiv Ustava Srbije, ali dobar deo posledica posle Vučičevih odluka neće moći da ispravi jer je vlast od 2012. godine demontirala baš sve institucije Srbije na Kosovu i Metohiji, i sudove, i policiju, energetski sistem… Veliki pomak posle Vučićevog režima će biti i da Srbi nikad više ne učestvuju u separatističkim izborima“, naglašava Marko Jakšić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti