JAKOV MILATOVIĆ: Sud doneo odluku da je u Srebrenici bio genocid, moja pozicija jasna

Obavezno pročitajte

Novoizbarani predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da je njegova pozicija po pitanju genocida u Srebrenici vrlo jasna, kao i da osuđuje sve zločine koji su se dogodili.

„Međunarodni sud je bio vrlo jasan i doneo odluku kad je u pitanju Srebrenica… Vrlo je važno da je Međunarodni sud negde individualizovao genocid u Srebrenici.

- Advertisement -

Moja pozicija je u tom smislu vrlo jasna, crnogorski parlament je, takođe, doneo rezoluciju kad je u pitanju Srebrenica. Vrlo je važno da kao region, zajednički, donesemo sud o prošlosti koja je bila teška. Prošlosti koja je imala jednu Srebrenicu, ali i jedan Jasenovac, prošlosti koja je imala i u Crnoj Gori stvari poput velikog zločina u Pivi, Velici… To su sve stvari koje jasno osuđujem“, kazao je Milatović za Al Džazira Balkan.

Milatović je prethodnih dana naglašavao da je za još jači savez sa NATO, da neće tražiti povlačenje priznanja Kosova, kao i da snažno osuđuje agresiju Rusije na Ukrajinu.

O tim pitanjima tokom kampanje nije imao jasan stav. Njega su na izborima podržali Demokratski front, Demokratska Crna Gora i URA premijera Dritana Abazovića.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu