JAKOV MILATOVIĆ: Rusija je izvršila agresiju na Ukrajinu, Crna Gora će se u potpunosti držati političkog kursa EU

Obavezno pročitajte

Novi predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je za Asošiejted pres da će ubrzati put svoje zemlje ka članstvu u EU i da će se držati političkog kursa koji zvanični Brisel ima prema Rusiji povodom rata u Ukrajini.

Milatović je istakao da Crna Gora u potpunosti vodi spoljnu politiku u skladu sa EU i da će tako i ostati, naglasivši posvećenost Podgorice evrointegracijama. Kako kaže Milatović, njegova privrženost EU je potpuno u suprotnosti sa optužbama da je marioneta Moskve i poručuje da je za njega potpuno jasno da je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu.

- Advertisement -

On je dodao je da je jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta ulazak Crne Gore u Evropsku uniju u narednih pet godina.

– Punopravna politika EU je ona koju Crna Gora treba da vodi u budućnosti, a posebno je važna sada kada je u pitanju ruska agresija na Ukrajinu. Ne postoji niko u Evropi, a u Crnoj Gori očigledno, ko može da podrži invaziju jedne zemlje na drugu suverenu zemlju – naveo je Milatović.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu