JAKOV MILATOVIĆ: Rado ću se odazvati pozivu Beograda

Obavezno pročitajte

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je večeras da će nakon inauguracije prvo posetiti Brisel, a „da bi dobro bilo“ da među prvim, poseti zemlje okruženja. Milatović je u intervjuu RT Crne Gore kazao da će se odazvati pozivu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti Beograd i najavio da će „uraditi sve“ na u napređenju ekonomskih veza dve zemlje.

Vučić je ranije danas čestitajući pobedu Milatoviću na predsedničkim izborima, izrazio nadu da će „u maju kada se ozvaniči“ njegov izbor za predsednika Crne Gore, „jedno od prvih mesta koje će posetiti, biti Beograd“.

- Advertisement -

– Srbija je najveći ekonomski partner Crne Gore, trebalo da se otvori dijalog oko različitih projekata – kazao je Milatović i dodao da su „to stvari o kojima bi trebalo razgovarati sa vladama“.

– Nema više vremena za čekanje i koje će jesti skakavci – dodao je Milatović u kontekstu posete Srbiji i Vučićevog poziva.

Milatović je u drugom krugu predsedničkih izbora u nedelju ubedljivo pobedio rivala, kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) i odlazećeg predsednika Mila Đukanovića.

On je ponovio obećanje da će za vreme petogodošnjeg mandata uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju (EU) i ocenio da će se posetom Briselu, odmah nakon inauguracije, poslati „važnu poruku“.

Ostavite komentar

Najnovije objave

ALEKSANDAR VUČIĆ: Besmislen i glup skup u Južnoj Mitrovici, ne razumem zašto to rade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu nije jasno zašto je organizovan skup u Južnoj Mitrovici, na koji...

Još priča na sličnu temu