JAKOV MILATOVIĆ: Nije realno da Crna Gora povuče priznanje nezavisnosti Kosova

Obavezno pročitajte

PODGORICA – Novoizabrani predsednik Crne Gore, Jakov Milatović, kazao je u utorak uveče da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena.

„Nije realno da se očekuje ‘otpriznavanje’ (nezavisnosti) Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna”, rekao je Milatović u intervjuu za Nova TV.

- Advertisement -

Rekao je da „podržavamo sve što se dogovore Beograd i Priština, i smatram da bi normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu. U tom smislu Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose”.

„Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i potpuno je prirodno da će uslediti moja poseta Srbiji nakon poziva (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića”, rekao je Milatović.

On je međutim rekao da će njegova prva poseta biti Briselu jer se, kako je ponovio, Crna Gora „istinski kreće” ka EU. Milatović je naglasio da mu je „važno da sve te posete rezultiraju opipljivim rezultatima za građane i privredu”.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

IRENA VUJOVIĆ POSLALA PORUKU: Ološ hoće da vlada sa ološem!

Član predsedništva Srpske napredne stranke i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pružila je podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, koji...

Još priča na sličnu temu