JAGODINA: Grad taslačenja za radno mesto, bunga bunga žurki i ugnjetavanih žena!

Obavezno pročitajte

Sinonim za grad Jagodinu već duže vreme nije ni Akva park, niti Zoo vrt, kao ni muzeji, srednjevekovno nasleđe, veštački vodopad u parku Đurđevo brdo, već nažalost bahata vlast predvođena gradskim šerifom Draganom Markovićem Palmom, kao i sve učestaliji napadi na žene. Krčmarica Jagoda po kojoj je, prema legendi, grad dobio ime, a koja je „pod sjajem meseca, sa 40 razbojnika, napadala i pljačkala bogate karavane kraj carigradskog druma“ postidela bi se kada bi videla kako se danas tretira ženska populacija u Jagodini.Jagodina FOTO: Printscreen/YoutubeJagodina FOTO: Printscreen/Youtube

Afera Palma

Informacija o tome da postoji umešanost Dragana Markovića Palme, bivšeg gradonačelnika Jagodine i narodnog poslanika, kao i drugih visokih funkcionera u podvođenju devojčica i žena na više lokacija potresla je čitavu zemlju, ali je nekako naprasno zaboravljena.

- Advertisement -

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić iznela je u javnost saznanja da su u Jagodini na žurke, kojima su prisustvovali čelnici vlasti „dovođene iz Beograda devojčice od 15, 16, 17 godina“, kao i da se „znalo da posle takvih žurki te devojčice ostaju sa njima“.

Nakon toga usledila je grčevita Palmina odbrana po televizijama sa nacionalnom frekvencijom, gde se branio kako je sve što mu se stavlja na teret laž, kako će Tepić završiti u zatvoru, a on dokazati svoju nevinost. Zlouptrebljene su i žene, i to njih 393, koje su podnele krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Jagodini protiv Marinike Tepić,. Pomoćnica gradonačelnika Jagodine Marija Jovanović tada je rekla da žene „veće uvrede nisu mogle da dožive od onih koje je izrekla Marinika Tepić“.

Znao je Palma i da preti, ali ne samo Mariniki, već i vlastima, ističući da zna „ko je bio u kolima kad je nastradala jedna osoba, gde je bila glava toj jednoj osobi kad je nastradala jedna osoba i tako dalje“, a prva asocijacija na ono što je izrekao bila je nesreća na aplatnoj rampi Doljevac, koju je izazvao navodno službeni vozač direktora Koridora Srbije Zorana Babića.Dragan Marković Palma FOTO: PrintscreenDragan Marković Palma FOTO: Printscreen

Afera je utihnula, jer je to očito nekima odgovaralo, a žene u Jagodini su ostale u istom, ako ne i gorem položaju nego ranije.

Napad na Mariniku Tepić

Na konferenciju za novinare potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić u Jagodini u aprilu mesecu došli su aktivisti i simpatizeri Srpske napredne stranke, kako bi je ometali, a sve zbog toga što je Tepić došla u Jagodinu kako bi pružila podršku lokalnim funkcionerkama Кatarini Jokić i Jeleni Кostić, koje su bile privedene zbog optužbi da su širile paniku.

Mariniku je tada napao Dušan Marković, tadašnji predsednik Prave Srbije, koji se nedugo nakon incidenta udružio sa ozloglašenim pokretom Levijatan.

Marković je tada pratio i vređao Tepić tokom njenog obraćanja, nakon čega je morala da se obrati policajcima. Policijski službenici, međutim, na Markovićevo konstantno nasilničko ponašanje nisu reagovali, te je morala da ode u stanicu i obrati se komandiru.

Napad na aktivistkinje SSP-a

Još jedan dokaz koji govori o lošem položaju žena u Jagodini je jučerašnji napad na četiri aktivistkinje Stranke slobode i pravde, na ulazu u Akva park kada su pokušale da postave štand.

Jedna od napadnutih žena predsednica SSP u Jagodini Katarina Jokić kaže da je trebalo da dele novine ispred Akva parka, ali da im je to onemogućeno.

– Ispred Akva parka u Jagodini šutirali štand SSP i terali Kaću i Jelenu. I to zaposleni u Akva parku, kaže lik on je organizator parkinga. Što im toliko smeta SSP, čega se Palmini plaše – upitala je Jelena Milošević, predsednica SSP u Nišu.

Ni u ovom slučaju policija nije reagovala, iako je okupljanje aktivistkinja uredno prijavljeno.

Očito da je Jagodina privatni grad jednog čoveka, kao što je Srbija postala privatna država nekog drugog čoveka. Žene u Jagodini su u konstantnom strahu, a i imaju razloga za to s obzirom na nereagovanje nadležnih organa koji konstatno okreću leđa na dešavanja u pomenutom gradu.

Ostavite komentar

Najnovije objave

NAPETO NA KOSMETU: Najavljeno povlačenje specijalnih jedinica do 15h, građani se okupili i čekaju

Predstavnik Privremenog organa opštine Zvečan Dragan Nedeljković izjavio je da još nisu pušteni Srbi koji su juče privedeni u...

Još priča na sličnu temu