17.1 C
Belgrade
utorak, 27 septembra, 2022

JADRANKA TABAKOVIĆ: Ili sam guvernerka ili ništa drugo, ta funkcija je dar od Boga

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković je, odgovarajući na pitanje novinara vidi li sebe u novoj Vladi, rekla da je navikla na ulogu kandidata, ali da je za nju funkcija guvernera „dar od Boga“.

- Advertisement -

Kako je rekla, ne postoji ili – ili jer za nju „ne postoji ništa drugo“.

Navikla sam na ulogu kandidata i prosto, kad novinarima treba da zaplaše ili razigraju ‘igru nadmetanja’ o novoj Vladi, oni pomenu mene„, rekla je Tabaković.

Podsetila je da je tokom političke karijere 1994. bila kandidatkinja za predsednicu Skupštine Srbije, a 2012. i za premijerku, kao i da su oba puta te funkcije dobili kandidati Socijalističke partije Srbije.

- Advertisement -

Ali ja sam svojevremeno na pitanje o ulasku u Vladu odgovorila da znam šta znam, mogu i hoću, i šta ne mogu, ne želim i neću. Ovaj posao doživljavam darom od Boga, još od kada sam se 1993. po prvi put našla u parlamentu, i nikada ne primajući platu od politike„, rekla je Tabaković.

Naglasila je da veruje da „ono što je vaše, mora da vam pripadne kad – tad“.

Mislim da ljude koji nešto znaju da rade, vole i imaju rezultate ne treba pomerati. Ako bi mi neko postavio uslov ili to ili nešto drugo, rekla bih da za mene nema ili – ili jer za mene ne postoji ništa drugo. Nisam od onih stručnjaka opšte prakse“, zaključila je Tabaković.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti