“Ja sam Srbin, pravoslavac, vernik. Pola Vlade da mi bude gej, ne dolazi u obzir”

Obavezno pročitajte

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, koji sa izbornom listom “Narodni blok – Velimir Ilić – general Momir Stojanović” izlazi na izbore za narodne poslanike 21. juna izjavio je danas da njegov stav nije da Srbija po svaku cenu mora da uđe u Evropsku uniju, da nikako ne podržava članstvo Srbije u NATO paktu, kao i da zastupa politiku da treba ukinuti subvencije stranim firmama koje otvaraju fabrike u Srbiji a takve subvencije dati domaćim firmama.

Ilić je u emisiji “Pravi ugao” na RTV Vojvodina, predstavljajući politiku koju zastupa, rekao da “Srbija mora da poštuje svoj Ustav, kakav je, takav je”, zbog čega ne dolazi u obzir priznavanje nezavisnosti Kosova ni celog, niti sa razmenom teritorija.

- Advertisement -
Srbin,

Na pitanje da li može za Srbiju da se kaže “da smo mi mali Rusi na Balkanu”, Ilić je odgovorio sa “ne”, dodajući da je Srbija od Ruske Federacije imala pomoć kada god je to bilo potrebno.

Ilić je naveo da se zalaže i za nastavak saradnje sa Kinom, dodajući da je i sam učetvovao u prvim koracima uspostavljanja te saradnje dok je bio deo vlasti.

Na pitanje da li smatra da je “Krušik” afera, Ilić je odgovorio da su i “Krušik” i “Jovanjica” i mnoge druge velike afere “koje moraju da se raščiste do kraja”.

U svom stavu o rijalitijima Ilić je naveo da bi “predložio da oni koji krše zakon da se ugase, a da rijaliti ne dolazi u obzir”.

Velimir ilić, Srbin i gej populacija

Ilić je, odgovarajući na pitanje rekao da “podržava koncept vakcinacije koja je proverena i tačna”, ali i da nikada ne bi podržao gej brakove.

“Nikada. Ja sam Srbin, pravoslavac, vernik. Premijer da mi bude iz gej populacije, pola Vlade da mi bude gej, ne dolazi u obzir”, rekao je Ilić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu