Izraelske snage: Štab Hamasa je ispod najveće bolnice u Gazi

Obavezno pročitajte

Šifa bolnica ne samo da je najveća bolnica u Gazi, već se koristi i kao glavni štab Hamasovih terorista, objavila je izraelska vojska (IDF) na svom zvaničnom nalogu na društvneoj mreži X (Tviter).

IDF je objavio animirani prikaz bolnice i prostora koji se ispod nje nalazi, a u kojem su se, navodno, smestili pripadnici Hamasa. Izraelske snage kao dokaz svojih tvrdnji navode presretnute audio i video snimke, koje su napravili pripadnici Hamasa.

- Advertisement -

Izraelska vojska je u još jednom tvitu bolnicu nazvala glavnom štabom Hamasa, navodeći da Hamas drži konferenciju za medije u svom štabu – Šifa bolnici.

Portparol IDF-a Danijel Hagari je u obraćanju stranim medijima rekao da Hamas ima nekoliko podzemnih kompleksa ispod Šife, najveće bolnice u Pojasu Gaze. Odatle se, prema njegovim rečima, koordiniraju napadi na Izrael.

On je dodao da Izrael ima podatke da nekoliko tunela vodi od podzemne baze do prostora u okolini bolnice, tako da pripadnici Hamasa ne moraju da ulaze u sam objekat ove zdravstvene ustanove. Međutim, on je istakao da se u podzemni štab Hamasa može ući i direktno iz jednog bolničkog odeljenja.

„Hamasovi teroristi operišu unutar bolnice zato što znaju da IDF pravi razliku između civila i terorista. Izrael cilja teroriste, Hamas cilja izraelske civile i civile u Gazi“, rekao je portparol.

On je optužio Hamas da krade bolničko gorivo i koristi ga u svoje svrhe.

Izraelska vojska je novinarima pustila dva audio snimka na kojima se čuju zvaničnici iz Gaze koji govore o tome, a na jednom zvaničnik za energetiku, navodno, kaže da Hamas trenutno ima najmanje milion litara goriva ukradenog od civila, a koje se koristi za napajanje mreže podzemnih tunela.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

ALEKSANDAR VUČIĆ: Lista „Srbija ne sme da stane“ ima tri odsto više od svih ostalih zajedno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sve izborne liste na republičkim izborima, sem Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), trenutno...

Još priča na sličnu temu