Izraelska vojska ubila visokog vojnog zvaničnika Hamasa

Obavezno pročitajte

Izraelske vazduhoplovne snage ubile su visokog vojnog zvaničnika palestinskog islamističkog Hamasa, objavio je danas portparol izraelske vojske.

„Tokom operacije vazduhoplovnih snaga u poslednja 24 časa pogođene su komandne baze terorističke organizacije Hamas. Tokom te operacije likvidiran je Murad Abu Murad, vođa vazdušnih operacija (Hamasa) u gradu Gazi, odgovoran za veliki deo smrotnosne ofanzive pokrenute u subotu protiv Izraela,“ rekao je portparol u saopštenju. 

- Advertisement -

Takođe, kako je naveo portparol, nekoliko „terorista“ ubijeno je jutros tokom pokušaja da se ubace u Izrael iz Libana koje su vojnici sprečili, preneli su mediji.

Izraelski vojni izvori su saopštili da su ubijena trojica ili četvorica „terorista“ koji su pokušali da se ubace kraj naselja Margaliot na severu Izraela.

Pre nedelju dana Hamas je pokrenuo svoj napad bez presedana na Izrael. Ubijeno je više od 1.200 ljudi na šta je Izrael pokrenuo uzvratne vazdušne udare na pojas Gaze u kojima je do sada poginulo 1.900 a stotine hiljada je raseljeno. 

SourceBeta

Ostavite komentar

Najnovije objave

Još malo nade za taoce: Izrael i Hamas pristali da produže primirje za još jedan dan

Izrael i Hamas pristali su da produže privremeno primirje za još jedan dan nekoliko minuta pre isteka, saopštio je...

Još priča na sličnu temu