Izrael zamrzava sredstva Palestinske samouprave

Obavezno pročitajte

Ministar finansija Izraela Bezazel Smotrič rekao je danas da je naložio svom ministarstvu da zamrzne sva sredstva koja se prebacuju Palestinskoj samoupravi (PS) i apeluje na vladu da izvrši reviziju svoje politike o transferu novca, u svetlu onoga što Smotrič naziva „podrškom“ Palestinske samouprave Hamasovom napadu na Izrael 7. oktobra.

„Želim da vas obavestim da sam naložio ministarstvu finansija da obustavi transfer novca ovog meseca“, rekao je Smotrič premijeru Benjaminu Netanijahuu, preneo je „Tajms of Izrael“.

- Advertisement -

Ministar finansija takođe zahteva da vlada preispita izraelsku politiku transfera novca sakupljenog za Palestinsku samoupravu – kao što je određeno Sporazumom iz Osla – jer, kako tvrdi Smotrič, „palestinski visoki zvaničnici podržavaju užasne masakre nacističke terorističke organizacije Hamas“.

On svoj zahtev potkrepljuje spiskom od 12 zapaljivih izjava zvaničnika PS datih otkako je Hamas brutalno ubio 1.400 ljudi u Izraelu 7. oktobra, dodaje izraelski list.

„Palestinska samouprava je još jednom dokazala na delu, o čemu smo pričali godinama, da je organizacija koja podržava teror. Stoga se, pored povezivanja sredstava sa Pojasom Gaze i njegovim stanovnicima, ova sredstva koriste za aktivnosti protiv države Izrael i njenih građana. Nezamislivo je da u ovoj relalnosti treba da nastavimo da prebacujemo novac kao da se ništa nije desilo“, naveo je ministar finansija u pismu.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu