19.2 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022

IZRAEL UVODI KOVID BEDŽEVE: Ko je vakcinisan – može normalno da se kreće

NAJČITANIJE

- Advertisement -

VIŠE od četiri miliona vakcinisanih Izraelaca bi moglo da nosi „kovid značku“, kako bi mogli da jedu u restoranima, idu na koncerte ili u teretane.

Kako prenosi Tajms of Izrael, „svetski šampion u imunizaciji protiv kovida je krenuo u kontroverzni projekat sa bedževima, kojim se omogućava pristup teretanama, restoranima i koncertima“.

Uz visok procenat vakcinisanog stanovništva, vlasti planiraju da od nedelje postepeno ponovo otvore teretane, muzeje, tržne centre, restorane i kafiće, ali to neće važiti za sve.

- Advertisement -

LJubičasti bedževi će značiti da osobe ili nisu primile vakcinu ili su dobile jednu dozu, a zelene bedževe će dobiti osobe koje su dobile drugu dozu ili su preležali kovid.

– Idemo dalje sa odgovornim merama tipa, “ako ste revakcinisani, možete da uđete““, rekao je ministar odbrane Beni Ganc o novim merama, koje bi, kako navodi Tajms of Izrael, mogle da budu teške za sprovođenje u preduzećima.

Pored bedževa, revakcinisani Izraelci mogu da dobiju i „zeleni pasoš“, koji im omogućava da ponovo uđu u zemlju nakon putovanja u inostranstvo, bez prolaska kroz karantin, ali se i dalje traži negativan test na kovid.

- Advertisement -
SourceNovosti
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti