IZRAEL UKIDA KOVID PROPUSNICE: „Štete ekonomiji i doprinose širenju panike“

Obavezno pročitajte

Izrael bi trebalo da ukine sistem zelenih propusnica, kazao je tamošnji ministar finansija Avigdor Liberman.On je to izjavio u utorak, odnosno na dan kada je zabeleženo rekordnih 65.259 slučajeva koronavirusa.

Pretpostavlja se da je to zbog pojave omikron soja.Zelene propusnice u Izraelu su ekvivalent kovid propusnicama koje se koriste u velikom broju država u Evropi, a njihovo uvođenje dovelo je do protesta u nekim zemljama.

Liberman je, kako javlja „Džeruzalem Post“, o zelenim propusnicama progovorio nekoliko sati pošto su premijer Naftali Benet, ministar zdravlja Nican Horovic i on na sastanku dogovorili distribuciju više od 25 miliona besplatnih kućnih antigenskih testova na koronavirus svim građanima. 

- Advertisement -

Nema ni medicinske ni epidemiološke logike za postojanje zelenih propusnica, s tim se slažu mnogi stručnjaci„, napisao je Liberman na Tviteru. „Ono čega ima jeste direktna šteta ekonomiji i dnevnom funkcionisanju, a zelene propusnice u isto vreme značajno doprinose širenju panike među ljudima. Radim sa svim strankama na eliminaciji zelenih propusnica i očuvanju normalne životne rutine svih nas„, dodao je on. 

Prema trenutnim pravilima, zelenu propusnicu u Izraelu mogu da dobiju samo vakcinisani građani, oni koji su preboleli kovid19 ili oni koji su se dan ranije testirali (u nekim slučajevima test važi 72 sata), a bez te propusnice nije moguće pristupiti nizu prostora, u nekim slučajevima i radnim mestima. 

„Džeruzalem post“ ocenjuje da ako dođe do ove odluke, to će biti jedan od najdrastičnijih zaokreta u dosadašnjoj izraelskoj strategiji u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

MIROLjUB MILANOV KONTROVERZNI UČESNIK EMISIJE „PROVODADžIJA“ NA METI FEHLINGERA I STOJKOVIĆA

Nakon skandaloznih internet objava funkcionera EU Gunter Fehlingera (Gunther Fehlinger), našoj redakciji je obratio Miroljub Milanov iz Niša, koji...

Još priča na sličnu temu