10.5 C
Belgrade
četvrtak, 19 maja, 2022

IZRAEL SE DIGAO: Smrt globalizmu i vakcini, traže smenu DIKTATORA!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Hiljade Izraelaca protestovale su ponovo večeras protiv premijera Izraela Benjamina Netanjahua, zahtevajući da podnese ostavku zbog optužbi za korupciju i kriminalne delatnosti.

Demonstranti, koji su se okupili na Trgu Jerusalim pored rezidencije premijera, nosili su transparente na kojima je pisalo “Idi” i “Svi su jednaki pred zakonom”.

Izraelci već mesecima protestuju na tom mestu svakog vikenda, pozivajući Netanjahua da se povuče jer je optužen za prevaru, korupciju i zloupotrebu poverenja u tri slučaja, uključujući mito koje je primio od poznanika milijardera i medijskih tajkuna. Netanjahu poriče da je bilo šta loše učinio, iako su brojni dokazi izneti u pred sudom i proces je u toku.

- Advertisement -

Međutim, demonstranti smatraju da takav čovek ne može da vodi zemlju dok mu se sudi za kriminal.

U Izraelu će se u martu održati četvrti izbori za dve godine i to će po svoj prilici biti još jedan referendum protiv Netanjahua dok se sauočava sa izazovima rivala koji su napustili njegovu konzervativnu partiju Likud.

Demostranti se takođe bune zbog ekonomskog kolapsa i korona restrikcija koje su ponovo na snazi u čitavoj zemlji usled navodnog naglog porasta broja zaraženih.

- Advertisement -

Netanjahu i njegovi saveznici trenutno koriste masovnu vakcinaciju protiv KOVIDA-19, tokom koje je vakcinisano više od milion ljudi, u pokušaju da su suprotstave protestima i tvrde da premijer radi na okončanju zaraze dok oni protestuju.

Narod je posebno pobesneo jer su isplivale infromacije o neželjenim pojavama vakcine uključujući i smrt.

- Advertisement -
SourceBeta
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti