IZOLACIJA SRBIJE: Zabrana ulaska u EU!

Obavezno pročitajte

Eu i Srbija

Brisel — Srbija je i dalje pod restrikcijama za putovanje u zemlje EU zbog koronavirusa, javila je agencija Tanjug.

Ministri zemalja članica odlučivali su danas da li će lista zemalja čijim državljanima je dozvoljen ulazak u Evropsku Uniju biti proširena. Kao što je i bilo najavljeno, Srbija se nije našla na toj listi zbog striktnih pravila o broju zaraženih na 100.000 stanovnika.

Alt="Zastava Srbija EU "


Statistički gledano Srbija je ispunila sve preduslove da se nađe na zelenoj listi, pošto je Unija na nju stavljala zemlje koje su prvo imale ispod 25 zaraženih na 100.000 stanovnika, dok je kasnije prag snižen na 16/100.000. Prema poslednjim podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC), Srbija je u poslednjih 14 dana imala 977 registrovanih slučajeva korona virusa, odnosno 13,95 na 100.000 stanovnika, preneo je ranije Blic.

Ministar spoljnih poslova Srbije ranije je izjavio za beogradske medije da je reč o politici jer u EU postoje zemlje u kojima je situacija sa koronavirusom mnogo gora nego u Srbiji.

SourceTanjug

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu